2133 MHz ve 3000 MHz RAM uyumu

Hocam düşündüğümüzde frekansları eşitleyince birlikte çalışabilirler gibi düşünülebiliyor fakat frekansı yüksek RAM'lerde CL değeri daha yüksek olduğu için RAM'ler uyuşmaz büyük ihtimalle.

Anakartınız maksimum 2133 MHz desteklediği için 3000 MHz bir RAM alsanız bile 2133 MHz değerinde çalışacaktır. Şu an kullandığınız RAM’in CL değeri 15 ama emin olmak için CPU-Z programından da bakabilirsiniz. 2133 MHz, DDR 4 ve CL 15 değerlerine sahip 8 GB bir RAM sizin için uygun olacaktır. Şu an kullandığınız RAM’in aynısını da alabilirsiniz, ama unutmayın ki aynısını alsanız bile çok düşük bir ihtimal ile uyuşmama olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle alıp bir uyumsuzluk sıkıntısı çekmezsen RAM'ler 2133 MHz hızında çalışacaktır. Farklı marka model RAM'ler uyumsuzluk sıkıntısı çıkarabiliyor. Aynı marka model RAM'den alman daha sağlıklı olur.
Kendi RAM modelim daha pahalı o yüzden bunu tercih etmek istemiştim. 😁
Hocam düşündüğümüzde frekansları eşitleyince birlikte çalışabilirler gibi düşünülebiliyor fakat frekansı yüksek RAM'lerde CL değeri daha yüksek olduğu için RAM'ler uyuşmaz büyük ihtimalle.
Aynen benim de aklıma CL değerlerindeki farkın bir problem oluşturabileceği gelmişti, bir sorayım Sosyal'de dedim.
Anakartınız maksimum 2133 MHz desteklediği için 3000 MHz bir RAM alsanız bile 2133 MHz değerinde çalışacaktır. Şu an kullandığınız RAM’in CL değeri 15 ama emin olmak için CPU-Z programından da bakabilirsiniz. 2133 MHz, DDR 4 ve CL 15 değerlerine sahip 8 GB bir RAM sizin için uygun olacaktır. Şu an kullandığınız RAM’in aynısını da alabilirsiniz, ama unutmayın ki aynısını alsanız bile çok düşük bir ihtimal ile uyuşmama olabilir.
Evet ya, büyük ihtimalle CL değerleri sıkıntı oluşturabilir ama dediğim gibi bunu seçme nedenim 225 TL olması şuan yoksa benimki şuan 257 TL Vatanda. Ama 32 tl fark çok değil, eskiden baktığım da fark daha açıktı. Şimdilerde hiç riske girmeyip aynı modeli almam daha mantıklı gibi.

Cevaplarınız için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı