2133 MHz ve 3200 MHz RAM olan sistemde XMP ayarı nasıl yapılır?

batuhanvarli

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, yakın zamanda 2133 MHz 8 GB RAM'imin yanına 3200 MHz 16 GB bir RAM taktım ve bu konularda biraz cahil olduğum için videolardan gördüğüm kadarıyla XMP adında bir ayar yapmam gerektiği söyleniyor. Fakat benim bir RAM'im 2133 MHz olduğu için 3200 MHz yaptığımda o RAM'imin yanacağını söyleyen tanıdıklarım var. Bu beni bu açıdan korkuttu. 3200 MHz de kullanmam 8 GB'lık RAM'ime zarar verir mi? Bunu öğrenmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, yakın zamanda 2133 MHz 8 GB RAM'imin yanına 3200 MHz 16 GB bir RAM taktım ve bu konularda biraz cahil olduğum için videolardan gördüğüm kadarıyla XMP adında bir ayar yapmam gerektiği söyleniyor. Fakat benim bir RAM'im 2133 MHz olduğu için 3200 MHz yaptığımda o RAM'imin yanacağını söyleyen tanıdıklarım var. Bu beni bu açıdan korkuttu. 3200 MHz de kullanmam 8 GB'lık RAM'ime zarar verir mi? Bunu öğrenmek istiyorum.
XMP açarsanız büyük ihtimalle sistem çökecektir ve geri kapatacaktır XMP'yi. Çünkü iki RAM'de aynı hızda olması lazım ve diğer 2133MHz RAM'iniz 3200 MHz'e çıkamıyor.
Yoksa yeni aldığınız RAM yanmaz, illa birinin yanacağı varsa o 2133MHz'e olur.

Kısaca bir tane daha 3200MHz RAM alın yada 2133MHz'de kullanmaya devam edin.

XMP açılmaz

2133MHz çok düşük bir değer 3000 falan olsa yapılabilirdi ama bu imkansız. 3200'ü yanına takarsanız yanmaz. Sadece oda 2133MHz de çalışır. Yani hızlı RAM'i düşük hızda kullanırsınız. Siz 1 adet daha 3200 alıp 2133'ü satmaya çalışın daha iyi.

Yanacağı ile ilgili söylentiler duymadan önce yapmıştım fakat pek bir şey olmamıştı 2133 MHz'lik RAM'in yanma olasılığı yüksek mi ona göre açmak isterim.

Yanacağı ile ilgili söylentiler duymadan önce yapmıştım fakat pek bir şey olmamıştı 2133 MHz'lik RAM'in yanma olasılığı yüksek mi ona göre açmak isterim.
Yok yanmaz o, direk çöker ve XMP'yi otomatik kapatır. Siz zorla manuel olarak voltajı filan tavan yapıp birşeyler denerseniz anca yanacağını düşünüyorum ama o gibi durumlar içinde koruması vardır illaki ve gene çöküp kendisini sıfırlar.

Bence 8 GB RAM'i çıkar ve sadece 16 GB tak. 16 GB 3200MHz 24 GB 2133MHz'den daha performanslı olur.

Eğer oyun oynuyorsan daha performanslı olur iş için 24 daha iyi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı