Merhabalar. Sistemime Aliexpress üzerinden DDR4 RAM almak istiyorum. Uygun fiyata markalı RAM satan bir satıcı buldum.
2 çeşit satıyor:
8GB 2133MHz CL15 DDR4 yaklaşık 260 lira
8GB 2400MHz CL17 DDR4 yaklaşık 260 lira
Ben normalde 2400 MHz modeli alacaktım ancak CL değeri mevzusu kafamı karıştırdı. Sistemimi sadece oyun amaçlı kullanıyorum. İki RAM'in de fiyatları aynı.
Sistemim ise:
Gigabyte GA-AB350M DS2
NVIDIA GTX 1050
Sizce hangisini alayım? Türkiye'ye göre fiyatı en az 150 lira daha uygun.
Alacağın RAM'lerin markası ne? Her RAM alınmaz içinde kullanılan şeyi, kalitesini bilmiyoruz ki zaten bu fiyata imkansız. Nanokatalog üzerinden 400 TL'ye Crucial bir RAM alın içiniz rahat olsun.
Alacağın RAM'lerin markası ne? Her RAM alınmaz içinde kullanılan şeyi, kalitesini bilmiyoruz ki zaten bu fiyata imkansız. Nanokatalog üzerinden 400 TL'ye Crucial bir RAM alın içiniz rahat olsun.
KLLISRE marka RAM. Nanokatalog üzerinden yorumlar hiç iç açıcı gelmedi biraz soğudum oradan. Aylarca bekleyenler olmuş. Aliexpressten alınca da bekleniyor ancak daha önce yaptığım alışverişlere dayanarak en fazla 3 haftaya elime ulaşacağını umuyorum.
KLLISRE marka RAM. Nanokatalog üzerinden yorumlar hiç iç açıcı gelmedi biraz soğudum oradan. Aylarca bekleyenler olmuş. Aliexpressten alınca da bekleniyor ancak daha önce yaptığım alışverişlere dayanarak en fazla 3 haftaya elime ulaşacağını umuyorum.
Kılısre RAM markalar güzel oluyor gibi. Ben DDR3 sistemimde kullanıyordum sorun yaşamamıştım. İsterseniz alabilirsiniz tabii ki daha kaliteli olamaz Crucial, Corsair, Kingston gibi markalardan. Nanokatalog'a kötü bakmayın gayet iyi, güvenilir bir firma. CL değerine gelirsek CL17, 2400 MHz'e göre yüksek bir değer ama sıkıntı çıkaracağını sanmam.