2160p ile 1440p arasında fazla fark var mıdır?

springtrap.166

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ekran kartı:amd radeon 7800xt işlemci:amd ryzen 5 7500f ram:g skill 32gb ddr5 6000mhz ssd:kingston renegade 1tb işlemci soğutucu:rampage octagon c60 anakart:gigabyte b650m s2h kasa/psu:vento vg20al 850watt
7800XT kullanıyorum. Aklımda 2K 260Hz bir monitör almak vardı. Bir arkadaşım 4K monitör almamı önerdi. 7800XT ikisi de sorun olmayacaktır ancak 4K geçince Hz değeri ciddi bir düşüş yaşıyor. Aklımda hem 2K için hem de 4K için monitörler var.
Genellikle hikaye oyunu oynuyorum. 4K ile 2K arasında aşırı bir fark yoksa 2K olan monitörü almayı düşünüyorum.

1080p ile 2K arasında çok fark var ama 2K ile 4K arasında çok yok. En azından kendi tecrübem bunu söylüyor ayrıca 4K monitör alırsanız yeni oyunları 4K'da oynamak için sisteminizi neredeyse her 2 3 yılda bir yenilemeniz gerekir, 2K en iyi tercih bence.

Zaten 7800XT ile 4K da yeni çıkan hikayeli oyunlarda 100 FPS üstü alamıyacağını düşünürsek 160Hz tam verim zaten alamıyacaksınız 2k monitör almak daha mantıklı 4k alacam diyorsanız 2 senede bir ekran kartı değiştirir veya 30 fps razı olursunuz.

Ciddi bir fark var. 2k ile 4k arasında.

@Hiroo 2K ile 4K arasında tam 2 kat çözünürlük farkı var ve siz bunu fark etmediğinizimi idda ediyorsunuz lol.

4K gayet iyi doğru söylüyorsunuz, benim çok fark yoktan kastım 4K oynamak için çok iyi bir sisteme sahip olması gerektiği ve kısa aralıklarla güncellemesi gerektiğinden değmiyecek olması. Fark yok demek saçma olmuş benim adıma doğru diyorsunuz.

Hocam fiyatları sorun değilse 4K alabilirsin ama her oyunu 4K oynayabileceğini sanmıyorum. 4K oyunculuğu için her yeni seri çıktığında en iyilerini alman gerekecek ama film vs izlerseniz işinize gelebilir ama 2K ve 4K arasındaki farkı gözle fark etmeniz biraz zor evet birinden birine geçince hissedersiniz ama dişe değecek bir fark oluşmaz. Rekabetçi oynayıp 200-300 FPS alıyorsanız 2K 260Hz monitör daha mantıklı gözüküyor. Ama OLED, QLED gibi birçok ekran türüne göre bakarakta seçim yapmanız lazım.

Hocam sanırım 2k 260hz alıcam dediğiz gibi her 2 senede bir ekran kartı değişmek lazım. Amfm 2.1 açsam bile zar zor yüksek fps alabilirim.

Piksel sayısı farkına bakmadın galiba?

1440p ve 4K arasındaki fark 1080p ve 1440p arasındaki farktan daha fazla. 1440P'den 4K'ya geçerken ekstra 4.6 milyon civarı piksel artar. 1080P'den 1440P'ye geçerken 1.6 milyon civarı piksel artar…

Hocam arkadların dediği gibi her 2 senede yeni bir ekran kartı alamam. Upscale atabilirim aslında.

Hocam arkadların dediği gibi her 2 senede yeni bir ekran kartı alamam. Upscale atabilirim aslında.

7800XT 4K için giriş kartı, uzun vade de yetersiz kalır. Aradaki farkı göstermek için paylaştım grafiği. 40-50 FPS oynamaktansa 1440p de kalmak daha iyidir. Bütçen çıkarsa Samsung'un sitesinde OLED G6 al. Öğrenci indirimiyle 18K'ya düşüyor. Veya paylaştığın TUF monitörü de alabilirsin. Curved sorun olmazsa G65B öneririm.

Hocam ben kendi deneyimlerim olduğunun altını çizdim, sey gibi düşünebilirsiniz. 60 hertz ekrandan 144'e geçince büyük fark oluyor ancak 144 hertz'den 240 ya da 360'a geçince aynı etki yaşanmıyor. Ben kendi tecrübem de böyle olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…