22.000 TL'ye kadar sistem önerisi

kerokingkong1060

Zeptopat
Daha fazla  

İşlemciyi 7500F yap, 8TL'ye kule tipi soğutucu ekle.

PSU olarak da bunu ayrıyeten alıp takarsın.

bunu yapın

AMD ekran kartı kullanıcısı olarak AMD ekran kartı almanı kesinlikle önermiyorum. "AMD Black screen" diye aratırsan karşına çıkacaktır zaten, AMD ekran kartlarında sihay ekran hatası mevcut ve çözümü yok, AMD kendisi çözmüyor zaten problemi.
Ben bu sorunu yaşadıktan sonra ekran kartı olarak herkesi AMD'den uzaklaştırmaya çalışıyorum.
*Hala aynı AMD ekran kartını kullanmaktayım işimi görüyor ancak sorunsuz bir bilgisayar deneyimi için ekran kartında AMD'den uzak durmak ruh ve akıl sağlığınız için en iyisi.

Haklısın AMD bu zamanlar alınmaz sorunları çok olmaya başladı çözümleride yok aldıgıma pişmanım.

Ekran kartınız neydi hocam. Amd alınır bu arada.

Ekran kartınız neydi hocam. Amd alınır bu arada.
RX 570,
kendi ekran kartımdaki siyah ekran sorunu için hiç bir kaynakta bir çözüm bulamadım, forumda da kendi yöntemimi anlattığım bir yazı paylaştım. AMD'yi normalde seven ve destekleyen bir kullanıcıydım hatta kendi bilgisayarımıda AMD olarak kurdum, Ryzen 5 5600G (APU) işlemci ile kullanıyordum hiç bir problem yaşamadım. sene sonunda RX 570 ekran kartı hediye geldi beraberinde siyah ekran almaya başladım.

Kendi başıma bulduğum çözüm, Overcloklu olan ekran kartının ayarlarını Overcloksuz ayarlarına düşürerek siyah ekran sorunun önüne geçtim. Tabi bu yöntemi bulana kadar PSU değiştirdim, defalarca format ve yazılım güncellemeleri yaptım sağda solda yazan hemen hemen her şeyi denedim. Bilgisayardan anlamayan ancak bilgisayar almak isteyen herkesi de AMD ekran kartından uzaklaştırmaya başladım.

Son düzenleme:

Hocam bende şahsen ekran kartı olarak AMD tarafına kaymak istemiyorum.

Haklısın AMD bu zamanlar alınmaz sorunları çok olmaya başladı çözümleride yok aldıgıma pişmanım.

Hocam peki RTX 4060 ekran kartı için i5 12400F ya da Ryzen 5 5600 hangisi daha uyumlu olur.

Yukarıda RX 7600 önerilmiş alınır kullanılır gayet de güzel bir kart.
Ömrün boyunca RX 570 kullanmışsın başka AMD kart kullanmamışsın ve bir kart kullanımın sonucu tamamen markayı kötü alınmaz şeklinde yorumluyorsun. Ben de ömrüm boyunca J4 kullandım Samsung çöp alınmaz diyerek markayı alınmaz şekilinde mi yorumlamam lazım?

R5 5600G'nin ekran kartı da AMD ekran kartı hiçbir problem yaşamadım yazmışsınız

Eğer ortada önceki ve sonraki ürünlerinde de görülen kronik bir hata varsa ve bunu bildikleri halde düzeltmeden devam ediyorlarsa kusura bakmayın ama ben göz göre göre niye aynı hatayı yapayım?

Hadi ben az çok anlıyorum bilgisayardan, bir sorun olduğunda kurcalayarak veya araştırarak çözebiliyorum ancak bunu anlamayan veya buna vakti olmayan kullanıcılar neden para verip rezil olsunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…