Hocam merhabalar. Kader bizi sürekli aynı konunun altında kesiştiriyor
Şakası bir yana, dün almış olduğum 5070 Ti kartının yanına tavsiyeler üzerine 2K monitör bakıyorum. 2K almış iken de OLED olmasını istiyorum. Çünkü 2K almasaydım şu an alacağım monitör yine Zowie modeli olurdu.. Yalnız hocam bu monitörle (G6 240Hz) ilgili merak ettiğim birkaç husus var. Bu forumdaki bir arkadaşımız bu monitörün, beyaz rengi pembe/mor gibi gösterdiğini söyleyip bu yönde bir ekran görüntüsü atmış. Hakikaten de IPS panelle karşılaştırınca, ki arkadaş karşılaştırmış, IPS bembeyaz gözükürken bu monitör mat bir coatinge sahip olması sebebiyle pembe bir görüntü vermiş. Merak ediyorum da, bu durum arkadaşımızın unitine özel bir durum mu yoksa sizde de var mı böyle bir şey? Gerçi kendisi redditte araştırdım mat olması sebebiyle böyleymiş demiş ama, belki hatalı bir üründür diye size de sorayım dedim.
Bunun haricinde, burn-in'in önüne geçebilmek için ekran sanırsam belirli periyotlarla sağda, aşağıda vesaire boşluklar bırakıyormuş otomatik olarak. Bu çok hoş, fakat bir rahatsız ediciliği var mı merak ettim. Ne dersiniz?
Son olarak, hatırlarsınız belki, ben zamanımın çoğunda ve çok keyif almakla birlikte tryhard CS2 oynuyorum. Şimdi yeni sistem, yeni kart vesaire ile istediğim AAA oyunları da oynarken keyif alabilmek için OLED tercih etmek istiyorum. Ama söz konusu CS2 olduğu zaman öncelikle ekranın 27 inç olması biraz tedirgin ediyor. Her ne kadar 17'' laptoptan gelsem de oyuna pek uygun olmayacağından endişe ediyorum. Bunun yanı sıra 1280x960 4:3 çözünürlükte, 1080p ekrana kıyasla 1440p bir ekran daha bulanık bir görüntü veriyormuş. Bu pek göze çarpan bir husus mu? Ghosting konusuna da biraz baktım ama sanırım bu monitör ghosting işinde çok başarılı, bu konuda da yorumunuz varsa duymak isterim.
Kusura bakmayın hocam biraz uzun oldu ama genel manada merak ettiklerimi sormak istedim. Müsait zamanınızda yardımcı olabilir misiniz?