Bu sistemi almayı düşünüyorum. LoL oynayacağım. Nasıl? Başlıkla beraber son olarak bir sorum daha var: 27" 240Hz SS IPS panel 1ms bir monitör aldım, 240 FPS verir mi? Ayarları normalde ya da yüksekte oynarım. Bir abi anakartı DDR5 alabilir ve işlemciyi bir tık daha yüksek alabilir dedi. Anakartı bilmiyorum ancak işlemciye kesinlikle katılmıyorum. 5600, daha ne olsun.
İstersen bu bütçe ile R5 5600 + Rtx 4060 OC 8 GB veya i5 12400F + Rtx 4060 sistem alabilirsin. Senin gösterdiğin sistemde sadece SSD'si ve Ram'leri bir tık daha iyi, onun dışında göze çarpan bir şey yok. Alacaksan i5 12400F olan sistemi almanı öneririm, R5 5600'den küçük bir fark ile daha yüksek performans veriyor.
Yine 13100F ama DDR5 anakart, daha geleceğe yatırım ama alttakinin işlemcisi daha iyi olduğu için biraz daha çıkıp onu almak daha iyi olabilir; 13100f -ddr5-4060 =20.400tl
Özelleştirme ile 23.422 liraya 5600 - B550 (2 M.2 SSD slotlu ve ekran kartı PCI-e veri yolu X8 olduğu için PCI-e 4.0 anakart seçmek önemli)- 4060 Ti.
Forum geneli AM5-DDR5 olsun der ve bir üstekindense şunu önerir; AM5 ve DDR5 platformu olmasından ötürü önümüzdeki yıllarda yeni nesil daha iyi ekran kartları çıktığında sistemi upgrade etmesi sadece ekran kartını çıkar, sat, yenisini al, tak şeklinde olacağından 24.200'e 7500f - 4060 sistem.
Bütçeniz hangisine yetiyorsa inceleyebilirsiniz. Tercihim 1. veya 3. veya 4. olurdu.
@Aslan Mert@Rouly 1-1.5 ay sonra param olacakta bu sistem nasıl sizce sizlere sormak istedim bu paraya değer mi? 120mmlik sıvı soğutucuyla kule tipi soğutucu arasında pek fark yok deniyor da ben bunu almak istedim 240'a param yetmez zaten. Birisi Gaming gen de 21'e bulursun dedi de pek inanmıyorum açıkçası.
@V0V00VV0V şu andaki en güncel piyasayı bilmiyorum. Ayrica bir ay sonraya hangi sistemler çıkar, şimdi önereceğimiz sistemler aynı fiyattan bir ay durur mu hiç sanmıyorum.
Değil şimdi önereceğimiz 1 ay durması, benim bir yukarıdaki bundan 11 gün önce önerdiğim ve paylaştığınızdan daha iyi olan sistemler ya stokları bitmiş ya zamlanmış.
o yüzden 1 ay sonra, bu kategoride değil, "marka ve hazır bilgisayarlar" kategorisinde " 24 bine hazır sistem" diye bir başlıkla tekrar konu açın.
Ayrıca şu an alınacak dahi olsa, en güncel piyasayı bilmeyerek, şu ikisi daha iyi bir ('18 bin TL'ye RTX 4060 i3 13100F sistem alınır mı?' konusundaki mesaj 18 bin TL'ye RTX 4060 i3 13100F sistem alınır mı?) daha iyi bir seçenek olabilir.
@Aslan Mert hocam tekrardan rahatsız ediyorum kusura bakmayın yeni bir konu açamaya çalıştım ama izin verilmiyor aklıma siz geldiniz danışmak istedim bu ay sonu maaşımla bu hazır sistemi almak istiyorum nedersiniz güzel midir RAM CL36 5600MHz olan vardı onu alacaktım ama üretimi durdurulmuş diğerleride 64 GB o kadarınada gerek yok israf olur bir de AMD Ryzen 5 7500F yerine 5 7600 alacaktım ama aralarında yok denilecek kadar az fark varmış bunu tercih ettim bu sistem bu şekilde alınır mı? Birkaç değişiklik yapmamı ister misiniz?
@Aslan Mert hocam tekrardan rahatsız ediyorum kusura bakmayın yeni bir konu açamaya çalıştım ama izin verilmiyor aklıma siz geldiniz danışmak istedim bu ay sonu maaşımla bu hazır sistemi almak istiyorum nedersiniz güzel midir RAM CL36 5600MHz olan vardı onu alacaktım ama üretimi durdurulmuş diğerleride 64 GB o kadarınada gerek yok israf olur bir de AMD Ryzen 5 7500F yerine 5 7600 alacaktım ama aralarında yok denilecek kadar az fark varmış bunu tercih ettim bu sistem bu şekilde alınır mı? Birkaç değişiklik yapmamı ister misiniz? Eki Görüntüle 2121145
2. secenek;
Biraz daha üst kalite olsun derseniz aynı sistem + ozellestirmelerden KC3000 SSD + istenirse 500 lira daha verip kyber psu'lu kasa ile toplamda 33.700
1080p/FullHD görüntü kalitesinde oyun oynuyorsanız yukaridaki sistem size hayli hayli yetecektir ancak 2K çözünürlükte kullanacaksanız;