22 yaşında programlama öğrenmek için artık geç mi?

Yılmayın hocam. Üniversitede çok fazla arkadaşım vardı başka bölüm okuyup o bölümde yapamayıp bilgisayara gelen ve yaşı 22-23 olan. 30'a kadar yolu var bu işin 30'dan sonrası hobi artık.

@nemo bro ne yaptın yazılım işini?

Ben 24 yaşımda başladım hatta 1 sene önce burada senin gibi post atmıştım. Açıktan bilgisayar programcılığı okuyorum. Şimdi 25 yaşındayım ve 2 hafta önce uzaktan staja girdim. Stajdan işe çevirmek bana kaldı memnun kalırlarsa işe dönecek o yüzden 22 asla geç değil ama şunu söyleyim ki asla kendini yüksek görme. Çalışma planı yap ve azimle uy. Sabırlı ol ve gerisi gelecektir. Sen yeter ki bir şeyler yap. Şimdi algoritma ve dil öğren. Projelerine githuba yüklemekle başla. Her bir proje yapmak seni motive edecektir

Edit: kaç senelik konuymuş yeni konu sandım

Nasıl bir yol izledin aga kaynak olarak? Algoritmayı hangi yoldan öğrendin mesela?

Nasıl bir yol izledin aga kaynak olarak? Algoritmayı hangi yoldan öğrendin mesela?
sürekli pratikte kendimi geliştirdim. Şöyle özetleyeyim ilk başlarda dilin temelini öğrendim Javascript mesela sonra algoritmada eksikliklerimi fark ettim. Örneğin basit şeylere bile çözüm üretemiyordum. Aradaım javascript algoritmik sorular diye. Önce ben deniyordum yapamazsam çözümüne bakıyordum. İlk başlarda epey zor geliyordu ve bunları yapamamak moralimi bozmuştu ama sürekli yapa yapa çok pratikleşmiştim. En son Chatgpt ye sordurtuyordum öyle yapıyordum. Tabi olay algoritmadan ibaret olmadı. Javascripti iyi öğrendikten sonra React öğrenmeye başladım çünkü Türkyiede en çok kullanılan Javascript Kütüphanesi. İş başvurularında hep react var. Onu da iyice öğrendikten sonra epey projeler yaptım. Hani öyle bir noktaya gelmek istiyordum ki aklıma bir proje fikri geldi mi onu yapmakta güçlük çekmeyeyim. Backend bilmediğimden firebase gibi hazır backend sunan şeyleri öğrendim böylelikle Full stack projeler de yapabildim.

Bundan sonrası stresli ve sabır gerekteren kısma geliyor yani iş aramaya. Kendimi yeterince geliştirmiştim iş almak için. Günde belki ortalama 10 iş başvurusu yapıyorum çoğu geri dönüş yapmıyordu bile bu benim canımı sıkıyordu. Bazıları task gönderiyordu yapıyordum mülakat kısmında kalıyordum ya da task a bile bakmıyorlardı. Ama bir gün şanslı günümden linkedin bildiriminden iş ilanı gördüm başvurdum. Öylelikle ilk stajıma oradan başladım. Bazen şans da gerekiyor ama kendini göstermek için her taklayı atmıştım. teknofest de olan 150 şirkete mail atmıştım ücretsiz uzaktan staj yapmak istiyorum diye ama şimdi maaşlı staj yapıyorum :d

Ek olarak github hesabım işe alımımda etkili oldu: VectortheGreat - Overview

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…