220 bin TL'ye alınan sistem sizce nasıl?

Nalkapon

Decapat
Daha fazla  
Bazı konularda kararsız kalıp başlıklar açmıştım uzun filtreler sonunda toplanan sistemi buraya nedenleri ile birlikte yazıyorum.

Anakart : MSI MPG x870 CARBON WI-FI (21.980TL-VATAN) - Üst segment bir anakart, 30-40bin TL'lik ASUS serilerinin bütçe dostu versiyonu . Üst seviye ekran kartı kullanacaklar, O.C yapacaklar, arkada çok giriş isteyenler için ideal . Ses kartı ALC4080 top seviye.

İşlemci : AMD Ryzen 9 9950x3D (32.399TL-Amazon) - Tam bir "Jack of all trades" yani joker eleman, her şey yapılabilir saat frekansı da tatmin edici uzun yıllar yarı yolda bırakmaz . Bios'tan habire CCD kapamak istemeyen process lasso kullanarak işi çözebilir(Oyun konusunda) .

Ram : Corsair Dominator Titanium 64GB 6000mhz (19.380TL-Tebilon) - 30-36-36-76 gecikme değerleri ve soğutması ile üst sınıf bir ürün, muadili Gskill Trident Z5 Neo şu an inanılmaz pahalılanmış, Gskill'e alternatif olarak daha ucuza aldım. Türkiye'de böyle saçmalıklar olabiliyor .

Ekran Kartı : ZOTAC RTX 5080 SOLID CORE O.C (62.278TL-VATAN) - 2.5 SLOT Vapor Chamber'lı bir kart, testlerde rahatça 3000MHZ üstünü görebiliyor ve uzun vadeli çalışabiliyor, muadili MSI-ASUS serilerine göre daha ucuz ve overclock potansiyeli yüksek .Tek bioslu, custom bios ile 400w+ rahatça yapılabiliyor. Yapay zeka kurup eğitecek(RAG) arkadaşlar için giriş seviyesi bir kart, oyun performansına ise zaten söylenecek söz yok .

SSD : Samsung 9100 Pro 4TB Gen5 (20.892TL-VATAN) - Piyasadaki en iyi en hızlı serilerden.

Sıvı Soğutma : Arctic Freezer III PRO 360 (6.483TL-Amazon) : Fiyat/Performans konusunda lider, hem üst seviye soğutma hem ucuz fiyat . Kutusunda MX-6 Macun ile birlikte geliyor, ayrıca macun almanıza gerek yok.

KASA : MSI MEG Prospect 700R (15.000TL-Hepsiburada) : Büyük, geniş, toz filtresi bolluğu, göstergeli ekranı ile bilinen üst seviye bir model. Fiyatı muadillerine göre çok uygun geldiği için aldım.

PSU : Asus ROG-STRIX-1200G AURA 80+ GOLD 1200W (11.121TL-Amazon) - Corsair Hxi1500 alacaktım ama zaten anakart çift ekran kartı için uygun olmadığı gerekçesi ile gereksiz buldum (Anakart x8+x4 oluyor, x8+x8 isteyenler ASRock Taichi'ye baksınlar) . Rog Strix segmenti için bu fiyat gayet güzel, 12VHPWR çıkışı da var, ileride 6090 çıksa bile rahat kaldırır .

Monitör : ASUS ROG STRIX XG27ACMG 270hz 1ms IPS 400cd/m2 (20.705TL-Amazon) - 1080p için Max 24'', 2k için 24-31'', 4k için ise 31.5''+ Diyorum her zaman netlik için . 50-60cm uzaklıktaysanız 27'' 1080p deki pikselleşmeleri fark ediyorsunuz ama 2k'da cam gibi oluyor . 4k 32'' veya üzeri alacaksanız en az 1 metre uzakta olmanızı tavsiye ederim çünkü 50-60 cm 32'' kullanırken göz tam hakim olamıyor boynunuzu çevirmek zorunda kalıyorsunuz, boyun ağrısı yapıyor . RTX5080 Maalesef 4k oyunculukta biraz tıkanık, DLSS/FG açınca düzeliyor ama native olarak 2k canavarı olduğu ve 50-60cm uzaklıkta olduğum için 2k tercih ettim .

Soundbar : Samsung HW-B400F (2.897TL-Amazon) - Monitörün altında duracak, casual oyun veya dizi film izlerken ideal bütçe dostu, bass hoparlörü kendi içinde var .

Mikrofon : Razer Seiren V3 Mini (1.823TL-Amazon) - Fiyatı muadillerine göre çok uygun, kalitesi gayet güzel, nvidia broadcast ayarlarından gürültü azaltmayı aktifleştirmek gerekiyor dışarıdan ses almaması için .

Oyuncu IEM Kulaklık (Kulakiçi) : Linsoul SIMGOT EW300 (4.800TL-Amazon) - Çok araştırma yaptım bu konuda yabancı mecralardan, en sonunda Reddit'te kullanıcı anketlerine göre TOP-5 Gaming IEM sonuçlarından fiyat performans olarak bunu seçtim . DSP'li olanı 5.700TL, DSP'siz modunu aldım çünkü anakartın ses yongası ALC4080 üst seviye olduğu için yongalı kulaklığa gerek duymadım, kriterleri fazlası ile karşılıyor. Valorant-CS2 oyuncuları için tavsiye ederim, özellikle ayak sesi vs kasmak isteyenler için ideal .

Umarım kazık yememişizdir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…