2200 TL LGA 775 sistem toplama

Bütçe
2000 TL - 2200 TL
Makaleler
2
Daha fazla  
Bir tanıdığım için Xeon İşlemcili bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum fakat daha öncesinde hiç Xeon işlemcili bir PC toplamadım. Kendi param ile toplasam çok düşünmezdim bir şekilde hallederim deyip alırdım ama tanıdığımın parası ile toplayacağım için size sormak istedim. Öncelikle toplamayı düşündüğüm sistem bu;
  • Xeon E5450 işlemci
  • HD 7850 2 GB ekran kartı
  • 8 GB (4x4) DDR3 RAM
  • LGA 775 soket DDR3 anakart
  • 120 GB SSD + 500 GB HDD
Bildiğiniz üzere kullanacağım anakart normalde Xeon işlemci desteklemiyor bu yüzden anakartı modlamak gerekiyor. Ben de daha önce hiç modlama yapmadım hatta BIOS güncellemesi bile yapmadım. Bildiğim kadarıyla modlu BIOS'u flaşa kurup sistemin BIOS'unu güncellememiz gerekiyor ama dediğim gibi daha önce yapmadığım için sıkıntı olur mu diye düşünüyorum. Bu Modlama işiyle uğraşmamak için Q9550 işlemci almak daha mantıklı olabilir diye düşündüm ama bu işlemciye ne kadar overclock yapabilirim ve HD 7850'yi besler mi emin değilim. Bir de işlemciye de daha önce hiç overclock yapmadım . Bunların nasıl yapıldığını okuyarak, izleyerek az çok öğrendim ama hiç kendim yapmaya çalışmadım. Daha fazla uzatmadan kısaca sorularım şunlar:

1. Bu Xeon sistemi toplamalı mıyım?
2. Sistemi toplarken ne gibi sorunlar ile karşılaşabilirim ve bunları çözebilir miyim?
3. İşlemci olarak Q9550 alsam ve OC yapsam HD 7850'yi 720P'de besler mi?

@Yiğitt35 @Yener K. @tolgatoksoy14 @Asdasgudas @kino @Sir Benjamin Hocam siz ne derseniz? .

Son düzenleyen: Moderatör:

Selamlar dostum, ben şahsen önermem. İllaki önerecek kişiler çıkar fakat şöyle düşünüyorum. Bu sistemi topladığın zaman hiçbir şekilde yükseltme imkanın bulunmuyor. Ben bu bağlamda 1155 pin sistem toplamanı öneririm. Standart en uyduruk H61 anakart bile alsan ikinci eli Letgo'da falan 250 TL civarı. Bu anakartı kullandığın zaman üzerine 2. 3. nesil biliyorsun bütün i serisi işlemcileri takabileceksin. Ben başlangıç olarak i5 2400 öneririm. En azından önü ufaktan da olsa açık bir sistem olacak. Artıları şöyle düşün G41 anakart RAM Max 8 GB destekler. Fakat H61 de 16 GB RAM takabilirsin. Onu geçtim senin sistemde o işlemciyi değiştirip yükseltebileceğin bir mantıklı işlemci yok. Fakat benim dediğimde eline para geçerse i7 3770 gibi bir baba işlemci takabilirsin. i5 2400 le 500W gibi bir yüksek Power'la bu sitede 1060 besleyenler var. 3. nesil işlemcilerde 1600MHz 2. nesillerde 1333 MHz RAM kullanabiliyorsun. Bence böyle düşün. i5 işlemcinin fiyatı da 200 250 TL bandında. Ben sürekli Letgo'da takip ediyorum bu fiyatlara denk geliyor. Bu sayede öyle BIOS güncelleme modlama vs gibi şeyler yapmak zorunda kalmayıp tak çalıştır bir sistemin olur. Emin ol birçok oyunu oynarsın. Bir abim i5 2400 ve 1050 Ti ile yayın yapıyor. Retro tarzı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam haklısınız fakat bütçe en fazla 2000 TL ve bu sistem bile zorla 2000 TL'ye toplanabiliyor. Zaten kullanacak kişi yeni AAA oyunları oynamadığı için yükseltme yapmaya da ihtiyaç duymaz.

Bu aralar piyasa biraz yüksek. Q8300 ile HD 7850 kullandım. 1080P için darboğaz hissetmedim diyebilirim. Xenon modlama işini ben de yapmadım. Fakat zor değil. Arkadaşlar yardımcı olurlar.

Bu aralar piyasa biraz yüksek. Q8300 ile HD 7850 kullandım. 1080P için darboğaz hissetmedim diyebilirim. Xenon modlama işini ben de yapmadım. Fakat zor değil. Arkadaşlar yardımcı olurlar.
Hocam Q8300 ile 1080P'de darboğaz hissetmediyseniz Q9550'ye OC yaparsam 720P'de HD 7850'yi besleyebilir. Hem böylece sistem daha az güç tüketir ve Xeon işlemci ile uğraşmaya gerek kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…