2200 TL PC için gamepad önerisi

Ahmete7

Hectopat
Daha fazla  
Benim tercihim DualSense olurdu.

Teşekkür ederim DualSense 5 ile Xbox 9.nesil arasında kaldım. Bu iki cihazdan herhangi birinde kronik olan bir sorun var midir? Bilginiz var mi?

Teşekkür ederim DualSense 5 ile Xbox 9.nesil arasında kaldım. Bu iki cihazdan herhangi birinde kronik olan bir sorun var midir? Bilginiz var mi?
Kronik sorun değil de şans diyelim. Gamepadlar oldukça çabuk yıpranıyorlar ve bu iki marka da garanti ile sürekli değişim cihazı vermekteler. Sorun yaşarsanız garanti ile halledersiniz bunu kafanıza takmayın.

Tercih konusunda gelirsek deneyimlerimi paylaşayım, siz de kendinize göre karar verebilirsiniz.

Oynayacağınız oyunlar ve şu an için PC'de kısıtlı da olsa Haptic Feedback-Adaptive Trigger, PS özel oyunlarda koldaki hoparlör, dokunmatik pad ile mouse gibi kullanım, renkli aydınlatma, bataryalı olması gibi özellikleri isteyip istemediğiniz önemli.

Buna ek olarak her oyunu PS logolu tuşlar ile oynamamayı, Steam kontrolcü desteği olsa bile her oyunda tam uyumlu olmayacağını özetle uyum ve konfordan(Haptic ve Adaptive Trigger destekli oyunlarda kablo şart) duruma göre fedakârlık yapmak gerektiğini bilin.

2 yıl Xbox 9. nesil gamepad kullandım. Uyum konusunda diyecek bir şey yok. Her şey tak çalıştır birkaç istisna ama önemli oyun dışında. Şu an da 1 aya yakındır Dualsense kullanıyorum. Kablolu olarak F1 serisi ve yine PS özel oyunlarda deneyimledim Haptic Feedback ve Adaptive Trigger gerçekten ayrı bir şey. Sorunlar yok mu? Var, hâlâ kablosuz kullanım ve FIFA 2023 oyununda sorunlar yaşıyorum ve çözülmüyor nedense.

Son olarak bu yeni nesil özellikler olsun yer yer uğraşır(örnek ben 1 aydır kablosuz FIFA oynayamadım buna ek olarak da şu an için BT ile bağlanmıyor kol ) veya kablo ile oynarım diyorsanız kesinlikle Dualsense tercih edebilirsiniz. Aksi durumlarda Xbox 9. nesil rakipsizdir.

Cevabınız için teşekkür ederim hocam. DualSense'in özelliklerini kullanabilmem için oyunun PS exclusive olması mı gerekiyor. Yoksa RDR2, Dying Light, Elden Ring gibi oyunlarda da kullanabilir miyim? Bir de size hangi kol daha rahat geldi kullanım açısından?

Xbox kolu bana göre daha rahat hocam. Joystik'i üstte olması eli yormuyor.

Kullanım açısında Xbox biraz daha rahat. Sebebi de sol el ile analoglara daha kolay erişiliyor ve iki elimle de kolu tam kavrıyordum. Dualsense ile sol elim biraz havada kalıyor çünkü tam kavrarsam da rahat müdahale edemiyorum. Çok eksi değil ama bazen de Xbox'u arıyorum dürüst olayım.

Oyunun destek vermesi gerekiyor. Örneğin F1 serisi özel oyun değil ama desteği var. PS özel oyun olup da bu özelliklerin olmadığı standart titreşimlerin olduğu oyunlar da var God of War mesela.

Destekleriniz için hepinize teşekkür ederim tekrardan. Xbox 9.nesil kolu almaya karar verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…