2200 TL'ye Sıvı Soğutma i7 5930K ve GTX 980 Tabanlı Sistem Toplama

equinooxx

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Herkese merhaba Kafamda toplamak istediğim ve bu sistemle O.C'un doruklarına ulaşmayı hedefliyorum Tabii ki O.C'tan bahsetmişken böyle bi canavarı hava ile soğutmak tabiri caiz ise aptallıktır.

Böyle bi sistemi yukarıda da belirttiğim gibi sıvı ile soğutmak istiyorum ama Türkiye'de Vatan Bilgisayar'dan gidip 100-150TL arası hazır olan CPU soğutucularından almak istemiyorum. Özel yani custom bi sistem hazırlamak istiyorum.

Gelelim asıl yardım almak istediğim konuya; istediğim custom bi sıvı soğutma sistemi hazırlamak ve bu sıvı soğutma işlemini sadece CPU'ya değilde hem CPU hemde GPU'ya yapmak istiyorum. Fakat alınacak malzemeler vs. bu konuda orta düzeyde bilgim var ama kararsız olduğum için konu açıp yardım almak istedim Foruma kayıt olmadan önce @er36po nun sistemini görünce ve bende ortalama böyle bi sistem istediğim ve bana yardım edebileceğini düşündüğüm için konu açıyorum.

Evet çok uzattık buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim Ben aşağıya parçaları yazar konuyu açarım artık Şimdiden yardım eden herkese teşekkür ederim

Anakart: Asus RAMPAGE V EXTREME
İşlemci: i7 5930K
Ekran kartı: Asus GTX980 Poseidon
RAM: Kingston 16GB HyperX DDR4 2800MHz
SSD: Kingston 240GB
HDD: WD Black 2TB
PSU: Corsair AX1200i 1200W 80+ Platinum
Kasa: Corsair Obsidian 900D

Not: Custom sıvı soğutma için bütçem 1000-2000TL arası düşünüyorum, 2000'i 100-200TL geçebilir ama 3000'lere fazla yaklaşmaması tercihim

Son düzenleyen: Moderatör:
Seçtiğiniz Asus GTX980 Poseidon kartında sıvı bloğu olduğundan dolayı, 2- 2,2 bin TL'ye bu almak istediğiniz sistem için iyi bi custom soğutma yapılır.

Bu sistemi soğutmanız için:
1-- CPU bloğu
1-- Anakart blokları (Chimset, K. köprüsü. Bunlar da soğutulduğunda işlemci daha az ısınıyor)
1-- Pompa+ Rezervuar (Combo Rez. ya da Rez. Pomp. ayrı da alınabilir, bu tamamen tercihe kalmış.
2-- Radyatör ( 240'lık ve 360'lık şeklinde alınabilir)
Son olarak da Rekorlar, Yumuşak ya da Akrilik hortumlar lazım olacak.

Siz sisteminizi kurun, iş soğutmaya geldiğinde tam destek ile aynı zamanda daha ayrıntılı bir şekilde yardım ederiz.

Sistemi kurmadan önce zaten net bi fiyat istediğim için açtım konuyu. Şimdiden gerekli olan parçaları söyleseniz aslında benim daha çok işime yarar Ha bir de bi endişe noktam var sıvı konusunda. Çok çeşit sıvı var dışarıdan yani yurt dışından gelirken bi sıkıntı çıkar mı? Bir de bu çeşit çeşit olan sıvıların hangisi soğutmada daha iyi bir performans veriyor ?

Custom Sıvı Soğutmanın net fiyatı yok (Örneğin seçeceğiniz Radyatörlerin, Pompa+ Rez. büyüklüğü ve kalitesi gibi nedenlerden dolayı) Ama ortalama 2 ila 8 bin TL arasında değişir diyebilirim.

O sıvı denilen olay esasen renklendirici oluyorlar, yani siz saf su alıp o renklendiriciler ile saf suya renk katıyorsunuz. Tabi önceden hazırlanmış sıvılar da var, onları da alabilirsiniz.

Bu renklendiricilere yeterince para verip ancak o paranın karşılığını almayan birisi olarak o para tuzağı renklendiricileri tavsiye etmiyorum. Onun yerine Akücüler vb. yerlerden saf su alıp %30 ya da %40 gibi antifrizi ile çok daha iyi sıvı hazırlayabilirsiniz.

Ayrıca! O renklendiriciler tam anlamıyla baş belası... Örneğin siz sıvı rengini değiştirmek istediğinizde, PC'nizi Atatürk Barajının yanına götürüp mevcut renkten kalıntı kalmaması için Rad. ve Blokları yıkamanız gerek. Aksi taktirde PC'de renk cümbüşü meydana gelir.

Son düzenleme:
Yani hazır olanı mı tavsiye edersiniz yoksa benzinci akücü vb. yerlerden alacağım saf suya renklendirici mi katıyım ? Açıkcası ben hazırından yanayım

Gelelim radyatör blok pompa vs. bakımına; o konuda hiç şüpheniz olmasın ki sıvı soğutmanın her ne kadar zahmetli bir iş olduğunu ve ay da 1 veya 2 kere radyatörün blokların vs. temizlenmesini gerektiğini biliyorum ve toplayacağım sisteme çocuğummuş gibi bakacağım

Gelelim 2. bir diğer konuya açıkçası bi kaç CPU bloğu ve GPU bloğu internetten araştırdım fakat dediğiniz Kuzey köprüsü soğutucusunu daha önce duymamıştım yani anakartın o bölümünü ve ne kadar ısındığını da biliyorum fakat sıvı ile soğutulduğunu bilmiyordum ( teknoloji ne kadar güzel )

Araştırırken şunları bulmuştum;

CPU için: XSPC EX 420 Universal kit (bunun CPU bloğu (eğer yanılmıyorsam) kırmızı seçilebiliyordu onunlar beraber 5$ gibi bi fark ödüyorsunuz)

GPU için: EK GeForce GTX980 VGA Liquid Cooling Block

Rezarvuar: PrimoChill CTR Phase II High Flow D5 Enabled Resarvoir System 240mm

Yaklaşık 1200 kargo ile desen maksimum 1500TL tutar diye düşünüyorum.

Ek olarak sizin dediğiniz anakart bloğu, pompa, rakorlar ve yumuşak ya da akrilik hortumlar hakkında pek bi şey bulamadım. Ha hortum hakkında bilgim var mı olmasına var evet fakat kurcağım sistemde yanılmıyorsam akrilik hortum kullanırsam fiyat baya artıcak ve montaj ve işçilik doğru orantılı bi şekilde artacak Ama yumuşak hortumlardan kullanırsam hem CPU kitinde fazlasıyla yetecek kadar geliyor hem de montajı daha kolay olacak

Araştırdıklarıma eklemek istediğiniz bi şey varsa hiç çekinmeden söyleyin Ek olarak ilgilendiğiniz içinde teşekkür ederim.

Attığınız resimler yüklenmemiş maalesef..
Muhabbet konusuna gelince nerden çıktı şimdi bu? Konuyu ilk açtığımda söyledim zaten bana sadece ihtiyacım olan malzemelerin isimleri vs. yeterli bi de fiyat 3 en fazla 4000TL arasında olabilir. Sistem konusunda da gayet ciddiyim gerekirse topladıktan sonra buraya konu açar resimlerini bile paylaşırım tabii paylaşmadan önce alcağım soğutma malzemelerini bilmem gerekli.

Kemdi sisteminizi fotoğraflarını atarsanız en azından daha inandırıcı olabilir diye düşünüyorum. Zira bu şekilde çok konu açılıyor ve çoğu hayali sistem oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…