Çözüldü 22H2 güncellemesinde 0x800f081f hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

222744

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
5
Güncellemenin bana düştüğünü öğrendiğim andan beri sistemi güncellemeye çalışıyorum ama beceremiyorum.
Ayarlar üzerinden güncellemeye çalıştığımda güncellemenin yüklenemediğini söylüyor ve 0x800f081f adlı bir hata kodu veriyor.
Bu şekilde olmayınca 22H2 ISO'su indirip deneyim dedim, bu sefer de driverlerla alakalı bir sorun çıkarttı sanırsam.

Microsoft Update Catalog üzerinden indireyim dedim bu sefer de karşıma bana Update yapmadığım için hata veriyor birader zaten ben sana güncelle diyorum

Windows 11 kurulum asistanını indirip güncellemeyi deneyim dedim, yine olmadı.
Format flaşına yazdırıp yükseltmeyi de düşündüm ama sistem Dual boot, GRUB bozup onaramamaktan korkuyorum

Sistemim:
i5 1135G7.
8 GB DDR4 RAM.
Xubuntu 22.04 ve Windows 11 Dual boot.

Çözüm
Bugün illallah gelmesi sonucu flaşa yazdırıp denedim fakat format diskinden göncelleme diye bir şey olmadığını öğrendim .
Cihazdaki bazı driverları tekrar kurdum hala sonuç yok.

Bugün internette gezinirken şöyle bir habere denk geldim
Intel işlemcili cihazlarda bulunan intel Smart Sound Technology adlı driver bu soruna sebep oluyormuş.
Mikrofonu iptal etmek istemiyorum o sebeple driveri kaldırmayacağım ama aldığım hata kodu ile doğru orantılı olduğu için @Airi 'yi cevap olarak işaretliyorum.
Eğer mikrofondan vaz geçersem ya da microsoft bir yama gönderirse bildiririm.
@Recep Baltaş

Guncelleme
Can sikintisindan silip de kurmayi denedim, silince hepten realtek driverleri de gitti o sebeple geri kurip devre disi birakmayi denedim, yine olmadi
Duzenltme bekleyecegim, mik yine ok ama ses yoksa bana ters.

Merhaba, artık 22H2deyim.
BIOS güncellemesi bir sebepmiş sanırım, onu yaptım öncelikle.
Ondan sonra bir sounun da Windows ve Linux arası saat ayarlarımın farklı olması olduğunu fark edip onu düzelttim.
Birkaç gün önce ise Linux'u sildim. Yine olmadı.
Bugün biraz uğraşasım geldi ve sfc /scannow yapıp hata raporlarını okudum, hata raporlarında bir şekilde net frameworklerin hasar gördüğünü söylüyordu. SFC sonrası yeniden başlattım ve indirdiğim iso dosyası üzerinden update yapınca şükür düzeldi.
Bunu denedin mi?

Bios update geldiyse onu yap anakart desteklemiyor gibi.

Bios update geldiyse onu yap anakart desteklemiyor gibi.
BIOS güncel, bu kanıya nereden vardınız acaba?
Evet, üstte yazıyor.

@Recep Baltaş hocam biz çözemeyeceğiz gibi

BIOS güncel, bu kanıya nereden vardınız acaba?

Evet, üstte yazıyor.

@Recep Baltaş hocam biz çözemeyeceğiz gibi
Safeboot hatası genelde açamamasındsn kaynaklanıyor da o yüzden. Bu yüzden Windows 10 kurulmayan laptoplar vardı ama siz de dual boot driver sorunu var gibi.

Bugün illallah gelmesi sonucu flaşa yazdırıp denedim fakat format diskinden göncelleme diye bir şey olmadığını öğrendim .
Cihazdaki bazı driverları tekrar kurdum hala sonuç yok.

Bugün internette gezinirken şöyle bir habere denk geldim
Intel işlemcili cihazlarda bulunan intel Smart Sound Technology adlı driver bu soruna sebep oluyormuş.
Mikrofonu iptal etmek istemiyorum o sebeple driveri kaldırmayacağım ama aldığım hata kodu ile doğru orantılı olduğu için @Airi 'yi cevap olarak işaretliyorum.
Eğer mikrofondan vaz geçersem ya da microsoft bir yama gönderirse bildiririm.
@Recep Baltaş

Guncelleme
Can sikintisindan silip de kurmayi denedim, silince hepten realtek driverleri de gitti o sebeple geri kurip devre disi birakmayi denedim, yine olmadi
Duzenltme bekleyecegim, mik yine ok ama ses yoksa bana ters.

Merhaba, artık 22H2deyim.
BIOS güncellemesi bir sebepmiş sanırım, onu yaptım öncelikle.
Ondan sonra bir sounun da Windows ve Linux arası saat ayarlarımın farklı olması olduğunu fark edip onu düzelttim.
Birkaç gün önce ise Linux'u sildim. Yine olmadı.
Bugün biraz uğraşasım geldi ve sfc /scannow yapıp hata raporlarını okudum, hata raporlarında bir şekilde net frameworklerin hasar gördüğünü söylüyordu. SFC sonrası yeniden başlattım ve indirdiğim iso dosyası üzerinden update yapınca şükür düzeldi.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…