Arkadaşlar merhaba. Ben bir bilgisayar toplamak istiyorum bazı zamanlar evde çalışıyorum. Grafik tasarımcıyım büyük billboardlara afiş ve metrelik tabelalar üreten özel bir firmada çalışıyorum. E haliyle programlarda laptopta sorun yaratıyor. Boyutlar büyük olunca bana bir sistem önerisi verebilir misiniz?
Arkadaşlar merhaba. Ben bir bilgisayar toplamak istiyorum bazı zamanlar evde çalışıyorum. Grafik tasarımcıyım büyük billboardlara afiş ve metrelik tabelalar üreten özel bir firmada çalışıyorum. E haliyle programlarda laptopta sorun yaratıyor. Boyutlar büyük olunca bana bir sistem önerisi verebilir misiniz?
Ya 4060 evet ama ekran kartının 8 GB olması benim biraz canımı sıkıyor yoksa hiç AMD kullanmadım NVIDIA kullandım fakat çok pahalı o yüzden Full AMD bir sistem düşünüyorum hem çok pahalı hem de 8 GB az gibi yeni nesil bir ekran kartı için.
Genelde iş video editi falan için kullanmayı düşünüyorum ya işlemcisi intel ekran kartı AMD şeklinde bir sistemde yapabilirim çünkü benim için ekran kartı belleği çok önemli. Fakat bu fiyat bandında 8 gb ekran kartları var nvidia tarafında can sıkıcı.
Ya 4060 evet ama ekran kartının 8 GB olması benim biraz canımı sıkıyor yoksa hiç AMD kullanmadım NVIDIA kullandım fakat çok pahalı o yüzden Full AMD bir sistem düşünüyorum hem çok pahalı hem de 8 GB az gibi yeni nesil bir ekran kartı için.
8GB olması sorun değil arada çok fazla performans farkı var. Gidip kimse DLSS 3 demesin çünkü sen bunla gidip belki BF1 oynamak isticeksin belki gidip CS-Valo oynicaksın düşük segmentte sırf DLSS var diye 6700XT sistem varken 4060 almak bence saçma.
Mesela bi üstteki arkadaş Haqqush sistemi önerip iyice saçmalamış çünkü 7500F-6700XT sistem varken aynı fiyata gidip DDR4 - 4060 önerdi mesela.
8 GB olması sorun değil arada çok fazla performans farkı var. Gidip kimse DLSS 3 demesin çünkü sen bununla gidip belki BF1 oynamak isticeksin belki gidip CS-Valorant oynicaksın düşük segmentte sırf DLSS var diye 6700XT sistem varken 4060 almak bence saçma.
Bende öyle düşünüyorum aslında bir tane sistem var RX 7700 XT var 24 bin bandında eğer bütçemi ayarlayabilirsem onu almayı çok istiyorum Gençer Gaming de zegabonun kasası abi işlemcisi kötü ama ileride yükseltilebilir anakartla beraber o ekran kartı taş gib diyorlar bayağı uzun bir süre işini görür dediler bana.