23 bin TL'ye 2K oyun oynamak için ekran kartı önerisi

Bütçe
23000

Parskal

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5500
COLORFUL BATTLE-AX B550M-HD PRO V14
Asus ROG Strix Radeon RX 6650 XT OC V2
Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL18
PNY CS2230 M280CS2230-500-RB M2
Gıgabyte GP-GSTFS31240GNTD 240gb Sata SSD
Bitfenix Helios HEL-300-KKG6P-3F 600W Mid Tower Kasa
Maksimum bütçem 23K 2K yüksek ayarlarda oyun oynamak istiyorum. RTX 4070 ya da 5060 Ti 16 GB düşünüyorum. Ama 5000 serisi kronik diye pek emin olamadım. AMD ekran kartlarında da driver sorunu yaşar mıyım? Bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
4070 2. el alınır artık çünkü 40 serisinin sıfırını almak pek mantıklı değil bazı modeller harici. 5060 Ti 16g alınabilir ancak 2K Ultra çektiğin zaman 40-50FPS'lerde gezinirsin, 16 GB diye çok güvenme.

AMD kart kullanmadım ama sorun yaşayanların sayısı azaldı diye biliyorum forumda konuşulanlara göre.

RX 9060 XT'ye bakabilirsin. Evet, bazı driver sorunları kısmen var diyebiliriz ama oyun oynarken asla driver hatası verdiğini görmedim. Genel olarak pek de sorun yok; ara sıra DDU ile driver silmekle uğraşmak gerekebilir, ama büyük bir şey değil.

RX 7900 XT veya 4070 Ti öneririm 2. el olarak. Sıfır olarak 5060 Ti 16 GB veya 4070. İkisi arasından 4070 seçerdim.

Ne gibi sorunlar var? PC'me 3 aydır erisemedigim icin soruyorum.

Spesifik olarak şu hata var diyemem ama genel olarak bazen driver çökmeleri yaşanabiliyor. Genelde ekranın 1–2 saniyeliğine donması, ardından ekranın gidip gelmesi ile AMD Hata Raporu Aracının açılması şeklinde oluyor; yani driver çöküp yeniden başlıyor.

Bu sorunu yaşayan tek kişi ben değilim. Bu arada, benden sadece 1 hafta kadar önce PC alan RX 9060 XT 16 GB sistemli bir arkadaşımda da aynı sorunu yaşıyor. Ben bu driver çökmesinin FreeSync kaynaklı olduğunu düşünüyorum; daha doğrusu FreeSync kapalıyken daha stabil olduğunu gözlemliyorum. Ki gerçekten de öyle: bence.

Yeni WHQL sürümü olan 25.11.1 sürümüne geçtim ve “Hadi açayım.” dedim FreeSync özelliğini. Monitörümde aynı gün içinde iki kez yaşadım, ikisi OCCT Power testi çalışırken, diğeri ise bilgisayarda hiçbir şey yapmadan sosyalde takılırken oldu. FreeSync’i açmadan önce en son yaşadığım driver hatasını yaklaşık 2 hafta önce yaşamıştım.

Örnek görsel:

Yani hocam şu an RX 6800 XT'im var bozulma yoluna gidiyor. Yakın zamanda bozulacak ve işlemcimde bozuk çift RAM kullanamıyorum. Hem AM5 platforma geçeceğim toplam 35k bütçem var anakart RAM işlemci ekran kartı. Max 35k harcayabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…