23" IPS Monitör Tavsiyesi

LeonardoDaDinci

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
son.JPG

Arkadaşlar merhaba,
Bu sistemi toplayacağım. Bir de monitör almak istiyorum. Oyun için topluyorum bu bilgisayarı.
23 inç IPS Ekran 400-500 TL civarında monitör önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hdmi ve dvi arasında ne gibi farklar var? Hdmi mutlaka olmalı mı? Ayrıca kaç Hz olmalı? Ayrıca 599 TL olan 6 ms. 6 ms iyi bir değer midir?

Son düzenleme:
HDMI ile DVI arasında elbet bir görüntü kalite farkı var. Eğer altın uçlu veya kaliteli bir ara kablo kullanırsan çok daha iyi olur. Fps oyunları yoğunlukta oynamıyorsan senin için çok önemli bir değer değil ms süresi ama ben Fps oyunları çok oynuyorum diyorsan 1 veya 2 ms olan monitörlere göz atmanı tavsiye ederim. Tüm monitörler sana attığım monitörler 60 Hz.
Eğer Fps oyunu çok oynuyorsan 77 TL daha bütçeni arttırıp bunu al.
BenQ GL2460HM 24" 2ms (Analog+DVI+HDMI) Full HD Led Monitör Fiyatı
Eğer alamam dersen bunlardan birine bak. Büyük ekran istiyorsan bu:
BenQ GL2460 24" 2ms (Analog+DVI) Full HD Led Monitör Fiyatı
Eğer küçük aslında o kadar küçük değil. Yani aralarında en küçük olanı bu. Biraz küçük ms süresi düşük ve HDMI girişi olsun diyorsan buna bak.
BenQ RL2240HE 21.5" 1ms DVI HDMI Full HD Sarı-Siyah Led Monitör | sanalmarketim

HDMI ile DVI arasında elbet bir görüntü kalite farkı var. Eğer altın uçlu veya kaliteli bir ara kablo kullanırsan çok daha iyi olur. Fps oyunları yoğunlukta oynamıyorsan senin için çok önemli bir değer değil ms süresi ama ben Fps oyunları çok oynuyorum diyorsan 1 veya 2 ms olan monitörlere göz atmanı tavsiye ederim. Tüm monitörler sana attığım monitörler 60 Hz.
Eğer Fps oyunu çok oynuyorsan 77 TL daha bütçeni arttırıp bunu al.
Eğer alamam dersen bunlardan birine bak. Büyük ekran istiyorsan bu:
BenQ GL2460 24" 2ms (Analog+DVI) Full HD Led Monitör Fiyatı
Eğer küçük aslında o kadar küçük değil. Yani aralarında en küçük olanı bu. Biraz küçük ms süresi düşük ve HDMI girişi olsun diyorsan buna bak.
BenQ RL2240HE 21.5" 1ms DVI HDMI Full HD Sarı-Siyah Led Monitör | sanalmarketim
Orada Oyuncular için: Hayır yazıyor. Bu ne demek?

O çok açıklayıcı bir etken değil ama hangi ürün için öyle yazıyor onu belirt. Önemli olan özellikleri ms süresi, hz süresi, paneli vs.'si falan.
Bunda yazıyor mesela: BenQ GL2460HM 24" 2ms (Analog+DVI+HDMI) Full HD Led Monitör Fiyatı

AOC i2369Vm 23" 5ms (Analog+2xHDMI+MHL+DisplayPort) Full HD Fiyatı
Asus VX229H monitör fiyatı -incehesap.com

Bunlardan birini seçecek olsan hangisini seçerdin?

GL2460 modelini kullanıyorum tavsiye edebilirim. IPS olmasa da farklı açılardan görüntü kaybı fazla değil ama düşük parlaklıkta gün ışığında yansıma yapıyor. Yine de gayet yerinde ve güzel bir monitör. Bir de HDMI girişi olanı almanızı tavsiye ederim az da olsa para ekleyerek. Neden derseniz nerede lazım olacağı belli olmuyor. Konsol kullanıp, TV yayını alabilirsiniz HDMI ile.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı