23 yaşında 4 yıllık üniversiteye başlayıp aynı zamanda çalışılır mı?

WhatsTheMatter

Kilopat
Üniversitede günün hangi saatlerinde ders oluyor? Derslerden çıkınca part time bir işte çalışmak mümkün olur mu yoksa yorgunluktan ötürü böyle bir şey imkansız mı?

Aile desteği olmadan, devlet bursu/kredisi ve biraz da çalışmayla geçinilir mi, kira ödenebilir mi? Yoksa yaşım zaten geçmiş ve bir an evvel çalışmaya mı başlamam lazım, üniversiteyi unutayım mı? Ama bakıyorum, 200-300 puanlı adamlar İşletme, İktisat bölümlerine giriyor ve iş hayatında benden önde olacaklar. Başıma müdür olacaklar. Ben ise o puanlardan fazlasını yapabilecek durumdayım. Ne yapsam bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversiteye göre değişir ama ikinci öğretim okumak sizin durumunuzda daha mantıklı olur. Zaten bazı hocalar yoklama bile almaz, ayarlarsın. Sen yola çık gerisi bir şekilde olur. 4 senede bitmese 5 senede biter ama biter yani.

Neden liseden sonra üniversite okumadınız?

Neden liseden sonra üniversite okumadınız?
Ailevi sebepler+ilgim yoktu. 2020 yılında çalışmadan, genel kültür bilgimle öylesine gireyim dedim, sözelden 353 aldım. Orta ve orta üstü ünilerin bazılarında Gastronomi falan tutuyordu ama ona da maddi sebeplerden ötürü gidemedim.

Tıp fakülteside iken sınıf arkadaşım hem hastanede çalışıyor hem de okuyordu. Şuanda Romatolog oldu. Ailesinden bir kuruş para almadı ve okunabilecek en ağır okulu okudu.

Yani demem o ki; "Çalışmak istiyorsan ve hedeflerin varsa herşey mümkün..."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…