23 yaşta kilo alamamak

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel i3 12100F

Asus prime H610M K-4

Asus Dual Rtx 3060LHR 12gb V2

Adata Xpg 2x8 16gb ram

WD SN570 500GB Blue GEN3X4 M.2 SSD

FSP HYPER H3-550 80+ PRO 550W Güç Kaynağı
Öncelikle herkese merhaba, 18 Mart 2000 doğumluyum daha yeni 23 yaşıma girmiş bulunmaktayım. Belki çok uzun bir yazı olabilir belki kısa olabilir belki de mesajı sileceğim ama bu sefer her şeyi tüm içimde hissettiğim karamsarlık baş edememe hisslerimi ailemle bile bu konuları doğru düzgün konuşamadığım yahut tüm doğrularıya içtenlikle tanıştığım insanlara açıkca söyleyemediklerimi bir bir anlatmak istiyorum. Galiba sanırım fazla gururlu bir insanım bir şeye yetmediğimi söylemek gururuma dokunuyor ya da yapamadığım için küçük duruma düşmüş hissediyorum ve her seferinde bu konu hakkında doğruları söylemek yerine bahaneler bulup çarpıtıp anlatıyorum ya aslında öyle değil de şöyle böyle uzun bir giriş oldu sorunun kaynağı 23 yaşında olup sanırım 177-180 boylarındayım ve kilom yer yer değişiyor. 49-50 en fazla 52 gördüm aslında ergenlik dönemimde yaşıtlarımla hemen hemene aynıydım. Bir sıkıntı sorun çekmiyordum. On altı yaşımdan sonra fark ettim kilo alamadığımı gür sakallı kolları bacakları kıllı sıska birine dönüşüyordum ve dönüştümde ilk başlarda altta yatan sağlık sorunları var düşüncesiyle defalarca doktora gittim bir şey çıkmadı. İkna olmuyordum kafama öyle kodlamışım yok bende sorun var diyordum en son tahlillerim de yüksek kolestrol çıktı aile de genetik olabileceğini söylediler o günden sonra şeker kullanmayı bıraktım ve artık çok fazla şeker kullanmıyorum şekersiz çay içiyorum gelelim yemek yeme alışkanlıklarıma yemek yemeyi seviyorum ve pek fazla yemek ayırmam. Ayırdıklarım ise yağ kokan yemekler yağlı hayvansal yağlı yemekler bir ağzıma kokmayan her şeyi yiyebilirim ve yerimde umarım beni anlıyorsunuzdur. E herkes gibi sabah kalk kahvaltı yap vb sıradan beslenme işleri uyuyorum. Tabii yine de hiçbir türlü kilo almaya başlamadım. Alıyorum ama bir iki kilo sonra geri veriyorum ve bunun yanında ben her ne yemek yersem yiyim yemekten 10 dakika sonra kendimi çok aç ve halssiz hissediyorum gerçi günün her zamanı öyle hissediyorum asıl meseleye gelelim çıkmazın içersine girdim artık beyin fonksiyonlarım çalışmıyor. Kendimi yaklaşık bir iki senedir eve kapatmış bulunmaktayım gerçekten çok nadir dışarı çıkıyorum. Şu an galiba dışarı çıkmayışım tam bir buçuk ay olacak dışarı çıkmaya çekiniyorum. Zaten param da yok çulsuz çapulsuzun tekiyim diyorum. Kendime aslında çok neşeli bir insanımdır. Hayattan zevk almasını bilen birisiydim ama artık öyle değilim insanlar bana iş bul çalış diyorlar evet istiyorum ama halim yok. Sürekli halsizim ve içime kapanmış durumdayım. Biri bana bir soru sorsa kekelemeye başlıyorum. Cevap veremiyorum. Geçen sene yapı denetim kazandım bu sorundan dolayı gitmicektim sonra dedim bir psikolog tedavisi alayım ve devlet hastanesinden randevu aldırdım anneme bakın onu bile kendim yapamadım telefonda falan konuşurken de kekeliyorum. Farklı insanlara karşı her neyse girdim anlattım sorunları bana sosyal fobi dedi ve antidepresan yazdı biraz. Kullandım gerçektende ruh sağlığım iyi gibi oldu. Kendimi daha iyi hissediyordum farklı kişilerle konuşmaya başlayınca o kadar da kendimi kasmıyordum tamam yine takılıyordum ama umursancak bir şey değil diyordum neyse bir şekilde tedaviye devam etmedim ilaçlar iyi değil vb baskısı … spor yapıp kilo alamı önereceksiniz evet her şeyin farkındayım ama çulsuz çapulsuzum demiştim. Bu psikolejiyle bu yetersizlikle çalışamıyorum bir işim yok ailem desen cimri pederin eline üç maaş giriyor eve adamakıllı market alışverişi yapmıyor. Şu yaşıma kadar bana aklına gelirse 100 TL harçlık verdiği olmuştur şu anki market fiyatları karşısında nasıl spor yapıp beslenebilirim? İmkansız bir şey bence ben öyle düşünüyorum 7/24 bu konular kafamda dolanıp duruyor sürekli her şeyi düşünüyorum ama bir adım atmaya gücüm kalmadı. Artık uyku düzensizliği çeşitli problemler çıkarmaya başladı. Bedenim gün geçtikçe kendime inancım bir adım daha geriye gidiyor. Mesela ben vatan bayrak aşkı ile yanıp tutuşan biriyim niyese aşırı derecede çok seviyorum sürekli videolar izleyen bir insanım ama hiçbir zaman uzman olamayacağımı bilmek beni her geçen gün hayata daha çok küstürüyor. Bunun yanında sabahları artık kalkmamaya başlıyorum kahvaltı eksiltiyorum. Yiyesim gelmiyor ve bu da daha çok psikolejimi etki altına alıyor. R hepsi bir zincir gibi kısır döngü ve artık gerçekten çok sıkıldım. Sanırım bir gün sonum böyle olacak gelip bunları aileme anlatsam babam tarafından ciddiye alınmayacağım annem yine de beni savunucak ama aile içi kavga sebebini dönecek ve annemin çabasıda yetersiz kalacak sanırım ben hiçbir zaman kilo almayı başaramayacağım ya da bu psikolejik durumu atlatamayacağım. Umarım içimde hissettiklerimi yansıtabilmişimdir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka aşırı uzun yazmışsın ama kısaca yazayım sevsende sevmesen de kilo almak için mecbur yiyeceksin 3 tabak yiyorsan 5 yiyeceksin arttıracan öğününü birde spor yap.

Bu klasik bir şey ama yerken çok mide bulandırıcı oluyor emin ol zaten denemiştir kendisi farklı çözüm arıyordur.
Yiyecek aga çaresi yok başka kısa vadece sonuç istiyorsa abur cubur gömecek midesi kaldırana kadar mide boşaldımı gene abanacak o adamın yerinde olsam rahat yani.

Kanka aşırı uzun yazmışsın ama kısaca yazayım sevsende sevmesen de kilo almak için mecbur yiyeceksin 3 tabak yiyorsan 5 yiyeceksin arttıracan öğününü bir de spor yap.

Spor yapıp kalori açığı oluşturmazsa zaten yediği gibi tuvalette gider o.

Şimdi öncelikle tek çare yemek değil senin vücudunda kalori açığı oluşturman gerek aksi takdirde ya tuvalette gider ya da karaciğerine ve midene eziyet etmiş olursun. Senin izlemen gereken yol her şeyden önce spor yapıp kalori açığı oluşturmak ve sonrasında yemek. Daha da hızlı almak istiyorum diyorsan.
Bu ürünü tüketebilirsin. Fakat senin öğünlerine ek olarak bunu yapman gerek çünkü bu ürünler sadece takviye yemek yemeyip sadece bunu içme yani. Spordan hemen sonraıs tüketebilirsin kilo almana çok yardımcı olur. Şu uyarıyı da yapayıp karaciğer'ini zorlamaman lazım yani bu ürün bir kutu kullan sonra bir süre kullanma sürekli olarak kullanılacak şeyler değil bu takviyeler. Umarım faydalı olur. Sadece ye diyenlere kulak asma yediğin gibi tuvalette gider veya kusarsın esprisi yok yani.

Adam kilo verecek ne kalori açığı hacı gömecek hızlı sonuç istiyorsa kalori falan salla.

Kalori açığından ne anlıyorsun dostum sen vücudunun daha çok besin ala bilmesi için açık oluşturup daha çok yemesi lazım. Açık oluşmazsa zaten adam ya kusar ya tuvalette olduğu gibi gider yediği her şey. İhtiyacının fazlası tuvalette gider vücudunun.

Öncelikle tüm sorunlarınızın kaynağını kilonuz olarak görmemelisiniz bence. Dışarıda ne hallerde olan ama kendisiyle barışık bir sürü insan var. Ayrıca merak etmeyin kimse size bakıp yadırgamıyor sokakta ya da başka bir yerde. Yapan varsa da kendine baksın önce...

Kilo sorununa gelirsek diyetisyene gittiniz mi hiç? Doktorlar çok genel bir tabir olmuş. Diyetisyen tarafından belirlenecek bir planı uygularsanız belki daha etkili sonuç alabilirsiniz.

Kilona değil de sosyal fobine odaklansan, kendinle barışacaksın zaten. Kilon umurunda olmayacak fazla. Önce psikolojini düzelt tedaviye geri dön, fobiyi azalttığın zaman işe de girebilirsin, spor da yapabilirsin.

Hocam öncelikle selamlar. Yazınızın tamamını okudum. Ne diyeceğimi bilemiyorum gerçekten eminim ki zor bir durumdur. Ben bile 70 kiloya zar zor çıktım ve aşırı mutsuzum bu durumdan (boydan dolayı bende zayıf gözüküyorum). Sizin halinizi düşünemiyorum bile. Kendimden bahsetmek gerekirse epilepsi hastasıyım ve bende bir çok işte çalışamıyorum. 22 yaşındayım ve halen bir işe giremedim. Yaklaşık 1 yıl önce yazılıma başladım ve bugün de güzel bir miktarda bir freelance işini kabul ettim. Benim için bir başlangıç oldu. Sizin durumunuz da vücut da kesinlikle bir şey olduğunu düşüyorum. Çünkü boyunuz uzun ama kilonuz artmıyor. Tabii ki yemekle ilgili vs bir şey vardır ama psikolojik olarak da mutsuz olduğunuzu belirttiniz ve belli de zaten. Bence işe en basit konudan girmeye başlayın. Kendinizi mutlu etmenin yollarını arayın. Eminim etkisi olacaktır ki bende oldu ve bir çok insan da olan bir şey. Dışarı çıkın, gezin, müzik dinleyerek yürüyün. Siz vücudunuzdan dolayı çıkmak istemiyorsunuz ama engelli olup 1 kere bile dışarıda yürümek için her şeyini verecek insanlar var. En azından bu hale şükür edip kendinizi bulmaya çalışın. İkimiz de belli işlerde çalışamıyoruz bu bir gerçek. Ama kendimize uygun bulacak işleri bulmamız gerekiyor yoksa sonumuz hayır değil yani. Umarım her şey dilediğiniz gibi olur. Sağlıcakla kalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…