FX 8350 işlemciyi o.c ile 4.7GHz değerinde MSI R9 390 ile kullanıyorum. Total War ve Arma gibi işlemciye yüklenen oyunlarda önemli bir miktar CPU darboğazı yaşadığımı düşünüyorum. GPU kullanımı %80 ile %90 arasında zaman zaman ise %10 değerlerine düşerek dolanıyor. Fakat Metro LL oyununda 1440p ve tüm ayarlar yüksek seviyede sadece AA 0.5 değerinde 80 - 100 arası fps alıyorum. Far Cry 4 oyununda gene 1440p'de AA ayarı bir kademe yükselterek yüksek ayarlarda 55 - 70 arası fps alıyorum. Dediğim gibi Rome 2 Total War oyununda tüm ayarlar hemen hemen yüksek seviyede 40 -50 değerlerini alıyorum ve GPU kullanımı diğer oyunlara göre düşük seviyede kalıyor. CS:G0'da ise tüm ayarlar yüksek seviyede 1440p'de 180 civarı bir değer sağlıyorum.
970 ile r9 390 arasında aman aman bir fark yok sadece 4-5 fps r9 390 daha fazla bir performans veriyor. Kartı alırken 970 ile arasında sürekli gidip geldim ve uzun yıllardır AMD kullanıcısı olduğum için R9 390 almayı tercih ettim, fakat elimde olsaydı kesinlikle yeni mimarili ve Directx 12'yi belkide tam anlamıyla destekleyecek olan yeni ekran kartlarını beklemeyi düşünürdüm. İleride Zen mimarisine geçip darboğaz sorununu ortadan kaldırmayı planlıyorum.