2300 TL'ye i5 4460 ve GTX 970 Sistem mi? Yoksa i5 4690K ve R9 280X Sistem mi?

H81-M Plus anakartı geleceği düşünüyorsanız tavsiye etmem. Çünkü sli düşünüyorsanız sadece tek pci express slotu olduğundan yapamıcaksınız ve overclock için de pek yeterli değil. Ayrıca H81-M Plus üzerinde 2 adet ram slotu var ve eğer 4x2 ram takacaksanız ilerde upgrade etmek için boş ram slotunuz kalmayacak. İşlemci olarak i5 4460 yeterli gelir ama anakartı biraz yükseltmenizi tavsiye ederim.

Son olarak şekil vermiş bulunmaktayım. Şöyle son kez bir toplu görün isterseniz:
i5 4690K (Bir kaç yıl O.C yapmayı düşünmüyorum. İleri ki yıllarda lazım olursa sadece anakartı değişmem yeterli olacaktır.)
H81-Plus anakart (Malum O.C yapmayacağım için bunla idare edebilirim umarım. Üstelik Windows 8.1 destekli)
WD marka 1 TB harddisk
Galaxy GTX 970 Ex O.C ekran kartı
Boost VK-1830 550 watt kasa (Maalesef artık bütçem yetmediği için bu kasayı seçmek zorunda kaldım.)
1x8 Gb bellek GSkıll marka (İleri ki yıllarda geliştirmek istersem yanına bir tane daha koymak için tek modül seçtim.)
@Silinen üye

1- Seçtiğin o kasa çöp, belirteyim. Resmen amiral gemisi olan parçayı japon pazarından almış gibi bir şey olmuş bu.
2- İşlemciyi hemen i5-4690 ile değiştir. K çarpanlı olması 1-2 yıl daha götüreceği anlamına gelmiyor. i5-4690 seçmelisin.
3- Anakart seçimi doğru fakat ön USB 3.0 yuvası yok o modelde. H81M-PLUS seç derim.
4- HDD'yi Seagate Barracuda 1TB 7200Rpm yap.
5- Bu dediklerimden sonra kasayı Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition 600W yap.
Xigmatek Asgard Pro Pure Black Edition 600W Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar

@Furkan35, 1- H81 anakartlarda zaten O.C özelliği yok, O.C potansiyeli diye bir şey olamaz o kartta.
2- SLI, teknoloji dünyasında en gereksiz şeylerden birisidir. SLI'a uygun driver, SLI'a uygun oyun derken çöpe gider yani her şey. Ayrıca 2 PCIe yuvasından da tam X16 değeri almak istiyorsa anakarta 700TL civarında ödeme yapması gerekir.
3- 8GB RAM günümüz oyunlarına zaten yetiyor. Tek modül doğru seçim olabilir.

Tamam.Öneriniz dikkate alındı. İşlemciyi 4690K almaktan vazgeçtim. Sanırım para israfı olarak gördünüz. Artık 4-5 yıl sonra sistemi yükseltmeye çalışırken anakart ve işelmci almam yeterli olacaktır. 2 haftaya test sonuçlarını paylaşırım :D

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı