Çözüldü 23H2 güncellemesi başarısız oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

captainfrtcn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Windows 11 Pro kullanmaktayım. Uzun zamandır 23H2 güncelleştirmesini yapmaya çalışıyorum ama sürekli başarısız oluyor. Güncelleme yüzdesi tamamlanıyor ardından aşağıdaki fotoğrafta yazan yazı çıkıyor. Ardından bir kez daha güncelleştirmeyi deniyor sanırım. En sonunda da güncelleştirmeyi yapmadan açılıyor. Şu YouTube videosundaki son yöntem hariç hepsini denedim ama çözüm olmadı yardımcı olur musunuz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• 20240311_181039.jpg
    20240311_181039.jpg
    127,1 KB · Görüntüleme: 115
Çözüm
Windows Update geçmişini temizlemenin faydası olabilir, deneyin.
1-) Ara'ya ''Disk temizleme'' yazarak çalıştırın.
2-) Alt tarafta ''sistem dosyalarını temizle'' seçin.
3-) Üst tarafta ''diğer seçenekler'' sekmesine geçin ve ''sistem geri yükleme ve gölge kopyalar'' seçip işlemi tamamlayın. (Bu seçeneği yapmasanız da olur.)
4-) Üstte ''disk temizleme'' sekmesine geri dönün ve hepsini işaretleyip altta ''tamam'' diyerek temizliği tamamlayın.

*** Bilgisayarı yeniden başlatıp 10 dakika bekledikten sonra Windows Update'ye giriş yaparak güncelleme kontrolü yapın.
3-) Üst tarafta ''diğer seçenekler'' sekmesine geçin ve ''sistem geri yükleme ve gölge kopyalar'' seçip işlemi tamamlayın. (Bu seçeneği yapmasanız da olur.)
4-) Üstte ''disk temizleme'' sekmesine geri dönün ve hepsini işaretleyip altta ''tamam'' diyerek temizliği tamamlayın.

*** Bilgisayarı yeniden başlatıp 10 dakika bekledikten sonra Windows Update'ye giriş yaparak güncelleme kontrolü yapın.

Çözüm
1-) Ara'ya "disk temizleme" yazarak çalıştırın.
2-) alt tarafta "sistem dosyalarını temizle" seçin.
3-) üst tarafta "diğer seçenekler" sekmesine geçin ve "sistem geri yükleme ve gölge kopyalar" seçip işlemi tamamlayın. (bu seçeneği yapmasanız da olur.)
4-) üstte "disk temizleme" sekmesine geri dönün ve hepsini işaretleyip altta "tamam" diyerek temizliği tamamlayın.

*** Bilgisayarı yeniden başlatıp 10 dakika bekledikten sonra Windows Update'e giriş yaparak güncelleme kontrolü yapın.

Hocam öncelikle yanıtınız için teşekkürler. Müsait olmadığım için yanıtınıza dönemedim kusura bakmayın. Ben müsait olduğumda dediklerinizi yapıp geri dönüş sağlarım umarım düzelir.

Windows dosyaları bozuk olabilir büyük ihtimal bundandır.

Bunun için ne yapabilirim bir öneriniz var mı?

Hocam öncelikle yanıtınız için teşekkürler. Müsait olmadığım için yanıtınıza dönemedim kusura bakmayın. Ben müsait olduğumda dediklerinizi yapıp geri dönüş sağlarım umarım düzelir.

Bunun için ne yapabilirim bir öneriniz var mı?
Update temizliği yaptıktan sonra da güncelleme sorunu çözülmez ise ve bozukluğu gidermek isterseniz:

Bozuk ise çeşitli çözüm yolları var ama hiçbiri garanti değil ve uğraşmak zor olabilir.

Bozuk olması halinde en makul yol:
  • Kurtarma seçeneklerinden bilgisayarı sıfırlamak (Dosyalarınızı koruyabilirsiniz ama kurulu programlar kalkar.) veya
  • Format atmak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Merhaba Windows 11 Pro kullanmaktayım. Uzun zamandır 23H2 güncelleştirmesini yapmaya çalışıyorum ama sürekli başarısız oluyor. Güncelleme yüzdesi tamamlanıyor ardından aşağıdaki fotoğrafta yazan yazı çıkıyor. Ardından bir kez daha güncelleştirmeyi deniyor sanırım. En sonunda da güncelleştirmeyi yapmadan açılıyor. Şu YouTube videosundaki son yöntem hariç hepsini denedim ama çözüm olmadı yardımcı olur musunuz?

1-) Ara'ya "disk temizleme" yazarak çalıştırın.
2-) alt tarafta "sistem dosyalarını temizle" seçin.
3-) üst tarafta "diğer seçenekler" sekmesine geçin ve "sistem geri yükleme ve gölge kopyalar" seçip işlemi tamamlayın. (bu seçeneği yapmasanız da olur.)
4-) üstte "disk temizleme" sekmesine geri dönün ve hepsini işaretleyip altta "tamam" diyerek temizliği tamamlayın.

*** Bilgisayarı yeniden başlatıp 10 dakika bekledikten sonra Windows Update'e giriş yaparak güncelleme kontrolü yapın.

Merhaba hocam. Dediklerinizi yaptıktan sonra güncellemeyi başarıyla tamamladım. Biraz geç oldu ama deneme fırsatım olmamıştı, başarılı olduktan sonra da gelip teşekkür etmek istedim. Aslında daha önce de disk temizlemede benzer işlemler yapmıştım ama olmamıştı demek ki eksik bir şey yapmıştım. Çok sağ olun, teşekkürler.

Merhaba hocam. Dediklerinizi yaptıktan sonra güncellemeyi başarıyla tamamladım. Biraz geç oldu ama deneme fırsatım olmamıştı, başarılı olduktan sonra da gelip teşekkür etmek istedim. Aslında daha önce de disk temizlemede benzer işlemler yapmıştım ama olmamıştı demek ki eksik bir şey yapmıştım. Çok sağ olun, teşekkürler.

Her güncelleme yaptıktan sonra disk temizleme yapın,
Veya Wise Care 365 var arada bir legal Free olarak key paylasılan enazdan onunla yapın
İşini gayet iyi görür..

Bende de aynı sorun var ama ekran açılmıyor hiçbir şekilde ne yapabilirim gidip gidip geliyor

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250912_222225_Gallery.jpg
    Screenshot_20250912_222225_Gallery.jpg
    53,4 KB · Görüntüleme: 6
  • Screenshot_20250912_222232_Gallery.jpg
    Screenshot_20250912_222232_Gallery.jpg
    75,4 KB · Görüntüleme: 4

Technopat Haberler

Geri
Yukarı