24.000 TL Sistem Toplama

Bütçe
25000

Vito Ferro

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar, şu an halihazırda yer alan sistemim:

Gigabyte Z390 Aorus Pro
Intel i9 9900K
RX 580
64 GB 3200MHz Corsair

Bu sistemde Hackintosh kullanıyordum. Ancak Windows'a dönüş yaptım. İş olarak da profesyonel olarak müzik prodüksiyonu yapıyorum. Arada da oyun ve 3D render ihtiyaçlarım oluyor (çok fazla değil).

Bu bağlamda, yeni kuracağım sistemin AMD veya Intel olması konusunda bazı kararsızlıklarım var.

Toplayacağım sistemde ASUS ROG STRIX 2080 Super Gaming OC olacak ve şu anda 64 GB RAM olacak ama ileride 128 GB RAM desteğini sağlayacak bir anakart olması da lazım.

İşlemci olarak Ryzen 3950X veya 10900K arasında kaldım. Fiyatlar olarak 3950X yaklaşık 3bin lira kadar daha fazla, ama 10900K'nın benim işlerimde tekli çekirdek performansı ve saat hızı olarak daha iyi olduğunu düşünüyorum. Tabi işlemciye karar verdikten sonra ona en uygun anakart modelini de seçmem gerekiyor. 3950X eğer 10900K ile arasında bariz farklar sergiliyor ise tercihimi ondan yana yapacağım.

3950X ile 10900K arasında kararsız kaldım. İşlemci ve uyumlu anakart önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
10900K'nın benim işlerimde tekli çekirdek performansı ve saat hızı olarak daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Sistemi hemen almayacaksanız Ryzen 9 3900XT'yide bekleyebilirsiniz. Tek çekirdek performansı bakımından Cinebench R20 testinde 10900K'yı geçiyor, çoklu çekirdekte zaten fark bariz.

Sistemi ne zaman toplayacaksınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel'in 10. nesil işlemci satışlarının başladığı zamanlarda XT işlemcilerin de hemen hemen benzer zamanlarda satışlarının başlayacağını düşünüyorum. Beklemek daha mantıklı geldi, anlaşılan hem tek çekirdek hem de çoklu çekirdek performansından yararlanacağınız programlar kullanacaksınız.
Beklemem diyorsanız da bir sistem toplayabilirim.
Ryzen 3600XT, 3800XT ve 3900XT Performans Testleri Sızdı - Technopat Sosyal

Evet bekleyecek zamanım yok açıkçası. Ama ileriye dönük olması da önemli, o yüzden 3950x ile x570 anakart ile intel arasında kaldım.

Ekran kartı olarakta Asus yerine Msi 2080 super trio olabilir fiyatı daha uygun.

Bana işlemci anakart ve kasa üçlüsü ile ilgili önerilerde bulunabilirseniz çok sevinirim
AMD Ryzen™9 3950X Soket AM4 3.5 GHz 64MB 105W 7nm İşlemci

ASUS ROG STRIX X570-F GAMING AMD X570 AM4 Ryzen DDR4 4400MHz (O.C.) M.2 Anakart

CORSAIR 32GB (2x16GB) Vengeance Siyah DDR4 3600MHz CL18 Dual Kit Ram

Corsair Enthusiast TXM 850W Modüler 80+ Gold 12cm Fanlı PSU

CORSAIR HYDRO SERİSİ™ H115i PRO RGB LED SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ

COUGAR DARK BLADER-S RGB LEDLİ PANEL USB3.0 FullT ATX GAMING KASA

Samsung 500GB 970 EVO NVMe M.2 SSD (Okuma Hızı 3400MB / Yazma Hızı 2300MB)

ASUS GeForce ROG STRIX RTX2080 SUPER GAMING OC 8GB GDDR6 256Bit DX12 Ekran Kartı

Toplamayı düşündüğüm sistem bu şekilde. Anakart için ise yedek olarak aşağıdakini düşündüm.

Bu model ile değiştirmek tarihi bir fark yaratır mı? Eğer daha iyi daha performanslı ise bununla değiştirebilirim. Ama çok az farklar var ise fiyat farkına girmek istemem.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı