24.000 TL'ye sistem toplama önerisi

• Konuyu başlatan asius1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 514
Hocam attığınız 3 ekran kartı linkinden hangisini almamı önerirsiniz?

+ Anakart AM5 alayım mı kalsın mı bu ve linkini bıraktığım Fusion storm hakkında bir şeylerde söyler misiniz hocam sanki 0 daha iç ferahlatıcı gibi affınıza sığınarak.

Attığın ile arada uçurum olacak bilesin ona göre al 3tane attım NVIDIA istersen 3060 Ti istemezsen pg ile satılan 6700XT iyi olur 4K cebinde kalacak ve 3 parça 2.el olacak beklersen kasım ayını 0 bile alabilirsin RAM'i.

İnatla 0 alıcaksan birşey alma cuma günü indirimlerini bekle

Merhaba. Arkadaşım daha önce benim için konuyu açmıştı. LoL oynamak için 200+ FPS veren bilgisayar alacağım maksimum 24K sistem istiyorum size zahmet.
@Luvyan @Squu

Hocam bulabildiğim en iyi sistem bu sizce nasıldır?

Butceyi biraz daha zorlamanizi tavsiye ederim.

Hocam bilmiyorsanız öneri yapmayîn rica ediyorum. 27k buna verilir mi? Geçen 29kya 9060XT 16 GB R5 7500F sistem paylaştık indirimle.

Ultima içinde diyorum aynısını ultima 25k fiyata sahipti o zaman alinabilirdi şu an öyle bir durum yok.
Keyiften önermedik herhalde, bütçeye göre anlık olarak bulunan sistemleri önerdik.
2. el şahsen tercih etmediğim için önermiyorum.

hocam attığınız 3 ekran kartı linkinden hangisini almamı önerirsiniz

+ anakart am5 alayım mı kalsın mı bu ve linkini bıraktığım fusion storm hakkında bir şeylerde söyler misiniz hocam sanki 0 daha iç ferahlatıcı gibi affınıza sığınarak
2. elde her zaman risk var fakat gerekli testleri yaptırarak ve biraz da satıcıyı irdeleyerek riski minimize edebilirsin. Özellikle ekran kartları 2. elde 0'ına kıyasla çok çok daha ucuz oluyor. Misal 5060'ın 0 piyasası 16K civarında. Ben 2 ay evvel 3070'i 8400'e çözdüm. Saf performansta 5060 ile birebirler fakat 2 kat daha ucuz. Kalan parçaları sıfır bile toplasan ekran kartını 2. el aldığında çok daha kârda oluyorsun.
Attığımı al geç paran cebinde kalıyor bir miktar hatta 19.000TL ediyor AM5 istersen ekran karti biraz düşecek bütçe sonuna kadar kullanilir gerek yok bence elinde yaklaşık kargo falan çıksa 4K para kalacak net şekilde.
Arkadaşın da dediği gibi parçaların bir kısmını 2. elden çözersen çok daha ucuza çok daha güçlü bir sistem dizersin. Hadi diyelim işlemci ve RAM'i de sıfır aldın, sadece ekran kartını 2. el alsan bile aynı bütçede çok daha iyi bir sistem alabilirsin.
Sıfır RAM'ler +1000TL, sıfır R5 5600 de +1500TL daha koysun diyelim. 19k yerine 21-22K eder.

Ha eğer dersen ille de sıfır alacağım, hazır alacağım diye o zaman bütçeyi biraz daha artırıp R5 5600 + 5060'lı sistemlere bakmanı şiddetle öneririm ama hazır sistemlerin de parçaları genelde en ucuz yollu olanlar oluyor. SSD, PSU, RAM vesaire hep en düşük kalite tercih ediliyor fiyatı olabildiğince düşük tutmak için. Özelleştireyim yükselteyim dersen de fiyat iyice şişiyor, karar senin :/

hocam attığınız 3 ekran kartı linkinden hangisini almamı önerirsiniz
Nvidia takıntınız yoksa 6700XT en mantıklı tercih bence. RX 7600'den, 3060Ti'dan ve 4060'dan daha güçlü bir kart. Ayrıca 12GB olması da cezbedici.

Keyiften önermedik herhalde, bütçeye göre anlık olarak bulunan sistemleri önerdik.
2. el şahsen tercih etmediğim için önermiyorum.

Bütçeye göre olmuyor mu dediğim? İndirim bekle falan diyebilirsin inatla öneri zorunluluğu yok sonuçta. Üstelik sorunlu, mantıksız veya gereksiz bir öneri yapılacağına yapılmamalıdır. Benim şahsi görüşümde bu sizin 2.el tercih etmemeniz önerinin kötü olduğunu değiştirmiyor full 2.el zaten kimse önermiyor en az 5 parça 0 oluyor sistemde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı