24.000TL Bütçe YD/TR Telefon Önerisi

Bütçe
24.000

Meguminn

Hectopat
Merhabalar. Şu an bir önceki konuma cevap gelmediği ve daha farklı seçenekler bulduğum için bu konuyu açma gereği duydum. Moderatörler bir önceki konumu kapatabilirler. Telefonda aradıklarım: iyi arka ve ön kamera, günde 7-8 saat ekran süresi, 3-4 yıl boyunca işimi görecek işlemci ve fena olmayan tasarım. Aklımdaki seçenekler şu şekilde:

1- Honor 400 8 gb ram 256 gb depolama 17.500₺ 24 ay daha türkiye garantili
2- Honor 200 12gb ram 512 gb depolama 16.250₺ 14 ay daha türkiye garantili
3- S24 FE 8gb ram 256 gb depolama 20.000₺ 20 ay daha türkiye garantili
4- S23 Ultra 12gb ram 256 gb depolama 24.000₺ yurt dışı ve server kayıtlı
5- 14T Pro 12+12 ram 512 gb depolama 22.500₺ yurt dışı ve server kayıtlı

Bunların hepsi 2. el fiyatlarıdır ve sarı siteden alınmıştır. Aralarından en fiyat/performans olan sanırım 14T Pro. Ama o kadar olmasına gerek de yok çünkü Honor 400'de beni 3-4 yıl götürür gibi geliyor. Çok ağır oyun oynamam ve kamerası iyi olsa, pili iyi olsa yeter benim açımdan.

Garantim olsun diyorsan yurt dışı cihazları ele. Zaten kendinde gerek yok demişsin. Sıfır olarak Honor 400 düşünebilirsin, veya artarsa S24 fe güzel olur yeterli olurlar.

Sıfır Honor 400 veya S24 FE almak daha mantıklı olur. Her iki cihaz da kullanım senaryonuzu rahatlıkla karşılayacaktır, tercih sizin.

Bence S24 fe alınılabilir. Honor 200 400 modelide güzel fakat Samsung S24 fe modeli daha iyi

Garantim olsun diyorsan yurt dışı cihazları ele. Zaten kendinde gerek yok demişsin. Sıfır olarak Honor 400 düşünebilirsin, veya artarsa S24 fe güzel olur yeterli olurlar.

Sıfır Honor 400 veya S24 FE almak daha mantıklı olur. Her iki cihaz da kullanım senaryonuzu rahatlıkla karşılayacaktır, tercih sizin.
Garanti pek işime yaramaz. Ben şahsen kendim 6 yıldır Redmi Note 8 pro kullanıyorum ve herhangi bir garantilik işim hiç olmadı. Etrafımda da kronik cihaz çıkmadığı sürece garantiye gönderen görmedim. O yüzden telefonda garanti pek aradığım bir şey değil. Çünkü olsa olsa ben telefona virüs sokarım veya da ekranı kırarım falan. Onlar da zaten kullanıcı hatası olduğu içine cebimden gider. Ben aldığım zaman tam alayım beni en az 4-5 yıl götürsün istiyorum. Şu an S24 FE alsam birkaç yıl sonra şu anki telefonumun hissettirdiği gibi hissettirir diye düşünüyorum. Kamerası çok iyi değil, gücü çok iyi değil. Ayrıca Honor 400 ve S24 FE arasında 2.500₺ fiyat farkı var, buna değer mi? S23 Ultra ile 14T Pro arasında ise tercihimi S23 Ultra'dan yana kullanırım gibi. Çünkü şu an kameram kötü olduğu için hiç fotoğraf çekesim gelmiyor resmen. Ama kameram gerçekten güzel olsa fotoğraf çekerim kesinlikle. Sırf amiral gemisi diye Honor 400 ve S23 Ultra arasındaki 6.500₺ farka değer mi onu da bilemiyorum. Ayrıca ram de bildiğim kadarıyla ilerisi için önemli.

Garanti pek işime yaramaz. Ben şahsen kendim 6 yıldır Redmi Note 8 pro kullanıyorum ve herhangi bir garantilik işim hiç olmadı. Etrafımda da kronik cihaz çıkmadığı sürece garantiye gönderen görmedim. O yüzden telefonda garanti pek aradığım bir şey değil. Çünkü olsa olsa ben telefona virüs sokarım veya da ekranı kırarım falan. Onlar da zaten kullanıcı hatası olduğu içine cebimden gider. Ben aldığım zaman tam alayım beni en az 4-5 yıl götürsün istiyorum. Şu an S24 FE alsam birkaç yıl sonra şu anki telefonumun hissettirdiği gibi hissettirir diye düşünüyorum. Kamerası çok iyi değil, gücü çok iyi değil. Ayrıca Honor 400 ve S24 FE arasında 2.500₺ fiyat farkı var, buna değer mi? S23 Ultra ile 14T Pro arasında ise tercihimi S23 Ultra'dan yana kullanırım gibi. Çünkü şu an kameram kötü olduğu için hiç fotoğraf çekesim gelmiyor resmen. Ama kameram gerçekten güzel olsa fotoğraf çekerim kesinlikle. Sırf amiral gemisi diye Honor 400 ve S23 Ultra arasındaki 6.500₺ farka değer mi onu da bilemiyorum. Ayrıca ram de bildiğim kadarıyla ilerisi için önemli.
S23 ultra daha iyi bir telefon Honor 400den, kamera olarak da iyi. Yüksek ramli alırsan elbette daha iyi olur uzun kullanım için. Kararını sen ver.

Şu an S24 FE alsam birkaç yıl sonra şu anki telefonumun hissettirdiği gibi hissettirir diye düşünüyorum. Kamerası çok iyi değil, gücü çok iyi değil.

S24 FE alsanız performansı yazılım ile alakalı olmadığı sürece hemen düşmez hocam. Exynos artık eskisi kadar kötü bir işlemci değil, ciddi şekilde iyileştirildi. Kamera konusunda net bir şey söyleyemem ama cihaz, günlük işler ve temel seviyedeki basit oyunları bile zorlanmadan rahatça oynatır.

S24 FE alsanız performansı yazılım ile alakalı olmadığı sürece hemen düşmez hocam. Exynos artık eskisi kadar kötü bir işlemci değil, ciddi şekilde iyileştirildi. Kamera konusunda net bir şey söyleyemem ama cihaz, günlük işler ve temel seviyedeki basit oyunları bile zorlanmadan rahatça oynatır.
Anladım hocam. Her konuda güzel ama kamerası biraz kötü gibi geliyor. Ayrıca Honor 400le arasında 2.500₺ fark var. O farka değer mi Samsung'un yazılımı ve güvenilirliği?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı