24 bit 192KHz Ses Kartı mı 32 Bit 192KHz Ses kartı mı alınmalı?

Thrian

Hectopat
Müzik kaydı alıyorum(vokal, akustik gitar vs.), arada çok fiyat farkı var, bariz bir fark olur mu kalitede? Hangisini önerirsiniz?

İşine yararsa elimde aradığın özellikte ses kartı var.

X-Fi Titanium Fatal1ty Pro​

24/96 bile iyidir bence. Çok çok düşük distorsiyon değerine sahip Hi-Fi bir sistem yok ise 32/192ye gerek yok.

Anladığım kadarı ile internetten kayıpsız format müzik kayıt edeceksiniz? Bu kaydı yine bilgisayardan standart bir PC hoparlörü ile dinleyecekseniz veya Hi-Res destekleyen bir kulaklık yoksa veya bilgisayar hi-fi tabir edilen dac-anfi-hoparlörden oluşan bir sisteme bağlı değilse 24 bitlik ses kartı yetecektir. Örnekleme hızı ve bit için kısaca;

Hocam şöyle, mikrofonu ses kartına takıp genel olarak vokal ve akustik gitar kaydı alacağım. 32 Bit'in en büyük olayı peak yapınca(ses seviyesi ses kaydına nazaran çok daha fazla olup patlayınca) çok kolay düzeltebilmek. Benim sorum da bu 32 bit özelliği sadece bu işe mi yarıyor ve şu an kullandığım ses kartını satmaya uğraşıp para biriktirip sırf 32 bit için yeni ses kartı almaya değer mi?

Kendimi herhangi formatta aslına en uygun sesi duymayı amaçlayan nihai dinleyici olarak tanımladığımda bu kayıt sorunu benim teknik bilgimi aşıyor maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…