24 GB RAM mantıklı mı?

Azazel1140

Picopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte Aorus Gtx 1060 6g
Ryzen 5 1600
8gb ddr4 3000mhz cl15 ram
250gb ssd
500gb hdd
650w psu
Anakart
Gigabyte A520M K-V2
İşlemci
Ryzen 3 2300X
Sistem toplayacağım. 32 GB çok pahalı, 16 GB ise az geliyor; ben de tam ortası olsun diye 24 GB diye düşündüm ama direkt 24 GB kitleri yok. Hikvision'ın 3200 MHz'lik 2 tane RAM'ini (biri 16, biri 8 GB) ekledim; fakat performans kaybı yaşayıp yaşamayacağımı bilmiyorum. İlk sistem toplamam olacak ve o yüzden tedirginim. Sizce olur mu, performans kaybı yaşanır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 16 az değil eğer çok ağır render falan yapmayacaksanız 16 gayet yeterli 2 tane 8+8 aynı marka 3200MHz alıp dual channel özelliğiyle performansınız iyi olur.

Hocam 16 az değil eğer çok ağır render falan yapmayacaksanız 16 gayet yeterli 2 tane 8+8 aynı marka 3200MHz alıp Dual channel özelliğiyle performansınız iyi olur.

Hocam genelde arka planda çalışan uygulamaları kapatmam çünkü işim sürekli olur. DC, Chrome, OBS, DroidCam, Spotify, MSI Afterburner bunlar oyun oynarken de oynamazken de sürekli açık ve hazırda bekliyor.

Hocam genelde arka planda çalışan uygulamaları kapatmam çünkü işim sürekli olur. DC, Chrome, OBS, DroidCam, Spotify, MSI Afterburner bunlar oyun oynarken de oynamazken de sürekli açık ve hazırda bekliyor.

Sıkıntı olmaz diye düşünüyorum hocam yine de siz bilirsiniz.

Sistem toplayacağım. 32 GB çok pahalı, 16 GB ise az geliyor; ben de tam ortası olsun diye 24 GB diye düşündüm ama direkt 24 GB kitleri yok. Hikvision'ın 3200 MHz'lik 2 tane RAM'ini (biri 16, biri 8 GB) ekledim; fakat performans kaybı yaşayıp yaşamayacağımı bilmiyorum. İlk sistem toplamam olacak ve o yüzden tedirginim. Sizce olur mu, performans kaybı yaşanır mı?
8 Kullanıyorum 8, 16 nın neresi az:D

İki RAM'inde MHz değerleri CL değerleri birbiriyle uyumluysa sorun olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı