24 Mbps altyapıdan 24 Mbps internet nasıl alınır?

Efsane2512

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
No.1 - Koyu Siyah
03:00 ────────────● ∞
⇆ㅤ◁ㅤ❚❚ㅤ▷ㅤ↻
Şu an 17Mbps kullanıyorum Türk Telekom'u aradığımda maksimum 24Mbps verebileceğini söylüyor. Arayıp 24Mbps'den daha yüksek paket seçsem 24Mbps alabilir miyim? Veya tam 24Mbps paket var mı?

TT nin önceden sabit hız paketleri vardı. Atıyorum sabit 8-16-24 gibi. Bu hızlar belirtilen hızın altına düşmüyordu filan. Genelde de internet kafeler kullanıyordu. Ama uzun zamandır bu paketleri göremiyorum sanırım artık kaldırdılar yada hala kullanıyorlar ama sitelerinde göstermiyorlar. Şuan bütün tarifeler X hıza kadar yani 24 e kadarsa o hız 24 ü görmez 17-20 arası dolanır gibi.

Sabit 24 almak istiyorsan minimum 50mbps kullanman lazım.

Onu nasıl öğrenirim?
Binanın internet kutusuna bak. Turkcell ve Turk telekomu arayıp fiber olup olmadığını sor.

Bizim binada turkcell altyapısı var. 200 mbps paketine 12 ay taahhütlü aylık 500 tl veriyorum. Daireye fiber kablo çekilmesi ve wifi 6 modem paketin içinde geliyor.

Önce VDSL pakete geç ve sinyalin VDSL olarak güncellensin. ADSL ve VDSL sinyalleri birbirinden farklı olduğu için farklı değerler görmeniz olası. ADSL için hat zayıflamanız 1.2 dB ki bu çok iyi bir şey gibi duruyor. Önce dediğim gibi VDSL geçin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…