24" monitör yerine 27" 2K 144Hz monitör almak mantıklı mıdır?

Ekitai

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi Sosyaller, halihazırda kullandığım MSI Optix G24C4 modeli bir monitörüm var. 2. bir monitör almak istiyorum. 2 seçenek var önümde;

1- şu anki monitör ana monitörüm olarak kalmaya devam edecek ve yanına 24" 60-100 Hz 1080p normal bir monitör alacağım.

2- şu anki monitör 2. monitör olacak yanına 2K 27" 144Hz üstü bir monitör alacağım.

Hem oyun hem gündelik işlerim için alacağım. Yüksek ihtimalle 2. seçenekten devam edeceğim. Fiyat konusunda şu an belli bir aralığım yok ama Max 10-15k olsa iyi olur.
Ekran kartım RX 9060 XT, işlemci R5 7500F.

@BerkayZ87 kanka monitör konularında çokça gördüm yazılarını o yüzden senin de önerini duymak isterim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Evet çok önerilen bir model ama fiyat olarak neden diğerlerine nazaran bu kadar ucuz.

İleriye dönük düşündüğümde bu 180hz yerine bu iki model VG27AQML1A ve LS27BG652EUXUF almaya değer mi? Ayrıca bu iki model arasında IPS ile VA panelin gözle görülür nasıl bir farkı var acaba.

Son düzenleme:

Asus gereksiz pahalı, Samsung bir çok açıdan daha iyidir.

Ama en önemli fark Samsungun VA panel olmasından dolayı siyahları daha iyi vermesi. Ayrıca VA panellerin tercih edilmemesinin sebebi olan olan ghosting problemi de yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…