24 saat bilgisayar başında olmak soruna neden olur mu?

grif0n

Femtopat
Sabah yazılım işleriyle uğraşıyorum. Akşamda oyun oynuyorum veya film falan izliyorum. Genelde evden çıkmıyorum. Böyle olunca gözlerim sürekli kızarıyor, yaşarıyor ve ağrıyor. Buna bir çözüm bulabilir miyim? O kadar bilgisayara bakma falan yazmayın, sizden bilmiyorum. Egzersiz veya dinlendirme falan varsa, tavsiyelerinizi bekliyorum.

15-20 dakikada bir başka bir yöne duvara falan bakın 20 saniye kadar. Onun dışında, 1 saatte bir gözünüzü uzun süre kapalı tutarak dinlendirebilirsiniz. (1 dakika falan, uzatılabilir.)

Abim göz asistanı bana dediği şey her 20 dakikada 20 feet'e (6 metre kadar) 20 saniye bak dedi.

Windows 10 da gece ışıgını kullanabilirsin benim de gözlerim çok ağrıdı zaman onu açıyorum 1-2 saat falan öyle kullanıyorum. Göz egzersizi içinde uzun süre ekrana baktıktan sonra dışarıya veya uzaktaki bir cisme odaklanmaya çalışın göz ağrısını biraz azaltmak için. Uzun süre ekrana baktıktan sonra uzaktaki cisme odaklanman biraz zor olabilir ama yapmaya çalış farklı farklı cisimlere yap bunu

Hocam bakmayın dememek olmaz sanal ortam dışında hayat var. Kendinize daha iyi bir düzen oluşturun sonra pişman olursunuz. Eğer fazla bakarsanız vücudunuza gelecek zararları da göze alıyorsunuz demektir. Gene de siz bilirsiniz ama ben o kadar işin sonunda evi turlamanın bir faydası olacağını en azından çoğu şeyi engelleyemeyeceğini düşünüyorum.

Bilgisayarı gece ışığı modunda kullanın ekran rengini gözünü rahatlatıcak şeyler yapın koyu renkler vb 30 40 dk da bir ayağa kalkın yürüyün evde camı açıp temiz hava alın hem gözünüz kurumaz hem de vücudunuz rahatlar.

Bana da lazım. Yahu bende aynı şekil kullanıyorum PC'yi falan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…