24 yaş tıp fakültesine girmek için geç mi?

Çaresiz31

Hectopat
Daha fazla  
Umuyorum ki 24 yaşında tıp fakültesine başlayacağım. Kendimden bahsetmem gerekirse tek çocuğum anne baba memur her şekilde okutacaklarını söylüyorlar. Benim de tek hedefim tıp olmazsa diş. 22 yaşındayım hiç üniversiteye başlamadım temeli olan bir öğrenciyim ama ders çalışamaya çok ara verdim bu tıp kazanma işini imkansız gördüm bir de hep geç kaldım.

Dedim durdum erteledim şimdi düzenli ders çalışmaya başladım dershanenin sadece denemesine yazıldım, piyasadaki en kaliteli kaynakları aldım YouTube'dan ilerliyorum. Ama büyük ihtimal 2 sene sürecek bu iş. İşte o zaman yaşım 24 olacak.

Ailem geç değil bizim için deselerde içime sinmiyor. Yaşımı çok takıyorum mezun olduğumda 30 yaşında olacağım malum. Yaşımı da hiç göstermiyorum çok küçük göründüğümü söylerler hep.

Aslında kendimi 22 yaşında da hissetmiyorum hala 17 gibiyim son 5 senedir evdeyim hep kendime hiç yeni bir şey katamadım ve geçmiş yaşlarımı olması gerektiği gibi yaşayamadım 17 de kaldım belki görüntüm de bu yüzden öyle kaldı.

Sonuç olarak bu koşullar altında sizce geç olur mu? Aslında biraz iyi şeyler duymaya motivasyona ihtiyacım var mental açıdan maalesef zayıf bir insanım çok çabuk etkileniyorum her söylenen sözden bu okul konusunda çok hassasım. Kafama çok takıyorum. Bu konuda düşünceleriniz neler?

kardeş benim arkadaşımın babası tıpı 40 yaşında bitirdi

Geç değil siz askere gitmediniz mi peki?

Valla dostum 28 yaşındayım bende işe gidip geliyorum. Sayısal alanda 100k için zorluyorum. En kötü sayısal 300k da olmam gerek. Yanı hiçbir şey için geç değildir. Herkes zamanını farklı yaşıyor. Üniversitede öyle yaş kavramı sıkıntı olmaz. 35-40 yaşında adamlarda olucak dert etme. Ve tıp için 40 yaş bile geç değil bas.

Hiçbir şey için geç değil. Yeter ki sağlık olsun gerisi önemsiz. Ben de 22 yaşında mühendisliğe başlayacağım (inşallah o da kazanırsam xd) çok moralimi bozuyordu 4 sene geç kalmak. Yaşıtlarım mezun olurken benim yeni başlayacak olmam. Ama sağlık olsun gerisi önemli değil geç olsun güç olmasın, bundan sonra eşek gibi çalışarak o kaybettiğim 4 senenin acısını çıkaracağım yapacak bir şey yok. Başarılar dilerim.

Teşekkür ederim ben 2 sene önce 22 yaşında başlamayı çok geç buluyordum ama bu sene başlamak için nelerimi vermezdim hiç de geç değilmiş sen de kazanırsın umarım

Geç kalma muhabbeti bana çok gereksiz geliyor. Herkesin hayatı aynı değilki. Bazısı 17 yaşında başlar bazısı 30 yaşında başlar. Sizin gönlünüzden ne geçiyorsa onu yapın. Ayrıca insan ömrü eskisi değil, uzun. 24 yaş daha ne ki? 30-31 yaşında mezun olsan bile kalan ömründe doktor olacaksın. Bence gayet iyi

Hocam bu hayatta tek pişman olmanız gereken şey başlamamak şu an nasıl önceden başlamadım diye düşünüyorsanız ileride de şu an başlamadım diye pişmanlık duyarsınız o yüzden şu an hemen başlamak en iyisi siz yapacağınıza güveniyorsanız başkalarının ne dediğinin önemi yok. Ve ayrıca yaşınızı çok kafaya taktığınızı görüyorum ama yaş asla sizi etkilemez.

Teşekkür ediyorum hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…