24 yaşında üniversiteye girmek geç midir?

darkNemesis

Decapat
Daha fazla  
2 senelik bilgisayar programcılığı mezunuyum. Halihazırda alanım ile ilgili bir işte 1-1.5 yıldır çalışıyorum. Şirkettekilerin ve arkadaşlarımın tavsiyesi ile DGS sınavına girerek bilgisayar mühendisliği vb. mühendislik bölümü okumak istiyorum. Üniversiteye girmeyi düşünmemin sebeplerinden bazıları, hem sosyalleşmek, network edinmek ayrıca alanımda akademik olarak gelişmek. Bu sene 2025 DGS'ye hazırlanıyorum aklıma takılan konu sizce çok geç kaldım mı ne düşünüyorsunuz? Çünkü üniversiteye başladığımda 24 yaşında olacağım mezun olacağım yılda 28-29 yaşında olacağım en iyi ihtimalle.

Bu sene 4. kez YKS sınavına girdim ve yine istediğim bölüm gelmedi. Askerliği tecil ettirmek için 2 yıllık bölüm yazdım ve amacım okurken yine girmek. Gerek 5 gerek 6 kere girerek hedefime ulaşmak istiyorum. 21 yaşındayım. 29 30 yaşında mesleğe başlayacak olsam bile sorun olmayacak çünkü hedefimi yapmış olacağım. Yaşa çok takılma, millet konuşur eder hiç takma bile kafana. Sadece şöyle bir şey var, bi 25 yaşında mesleğe başlamak var bir de 30 yaşında başlamak var. Bu dönemde psikoijini iyi tutarsan hiçbir şey olmaz. Dünyanın sonu değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…