240 GB SSD fayda eder mi?

Mustafi

Decapat
Arkadaşlar bilgisayarda drop ve düşük FPS sorunum var. Bakıma verdim her şey normal ama HDD sıkıntılıymış.
Onun yanına 240 GB SSD alsam işime yarar mı?
Sistem:
MSI GTX 1050 2 GB.
MSI 970 anakart.
AMD FX6300.
8 GB RAM.
1 TB HDD.
Ya da sıkıntı başka nelerden kaynaklanabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'nin amacı performans değil oyunda yükleme sürelerini ve açılış sürelerini kısaltmaktır. Yani bu konuda hiçbir faydasını görmezsiniz, ancak daha hızlı bir işletim sisteminiz olmuş olur. Almanızda yarar var.

Merhaba hocam. Sorununuzu inşallah çözersiniz ben size kendi kullanıcı deneyimimi açıklayayım. Bende yıllardır hdd kullanmıştım. İlk defa 480gb SSD aldım. Gerek bilgisayarın açılış hızı yüklenmesi, oyun içerisindeki yüklenmelerin hızlanması filan beni cezbetti. Bir daha HDD almam artık :D

Arkadaşlar bilgisayarda drop ve düşük FPS sorunum var. Bakıma verdim her şey normal ama HDD sıkıntılıymış.
Onun yanına 240 GB SSD alsam işime yarar mı?
Sistem:
MSI GTX 1050 2 GB.
MSI 970 anakart.
AMD FX6300.
8 GB RAM.
1 TB HDD.
Ya da sıkıntı başka nelerden kaynaklanabilir?
SSD sistemi hızlandırır ama yaşadığın sorunun sebebi olduğunu sanmıyorum. MSI Afterburner ile kullanım değerlerine bakıp düşük FPS almanı sağlayan bileşeni bulabilirsiniz.

Hdd sıkıntılı veya düşük performanslı eski ise ssd tabi kide fark eder. Sizin sorununuz darboğaz olabilir mi fx 6300 yeterli mi?
Ben de düşündüm ama yeterli işlemci
SSD sistemi hızlandırır ama yaşadığın sorunun sebebi olduğunu sanmıyorum. MSI Afterburner ile kullanım değerlerine bakıp düşük FPS almanı sağlayan bileşeni bulabilirsiniz.
Afterburner sıcaklık değeri 39 maksimum diğer türlü pek anlamadım

Depolamanın FPS üzerine bir etkisi yoktur yalnızca ara yüklemeler ve oyunun açılış hızında düşüş ya da artış sağlar eğer FPS iyi akış dengesiz ise bu sorun düzelebilir onun haricinde soruna etkisi olmayacaktır.

Konu dışı olarak sabit disk değişimi yapılacaksa ve bütçe elverişli ise kesinlikle SSD öneririm farkı görüp bir daha HDD kullanmak istemeyeceksiniz 😂

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı