240 Hz Monitörler 240 FPS altında kullanılır mı?

Daha fazla  
240 HZ monitörde 240 FPS'in altına düşüldüğünde oyun kasıyor gibi mi gözükür yoksa akıcılık hala var mıdır? Bazı yerlerde 240 Hz için 240+ FPS lazım deniyor ancak FPS 240'ın altına düşerse sıkıntı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
144 HZ monitöre sahibim oyunları genel olarak 60-70 FPS lerde çok akıcı bir şekilde oynuyorum ve sende de sorun olcağını sanmıyorum.
Lakin, örnek olarak 200 FPS'ten bir anda 80 FPS'e bir düşüş gerçekleşirse oyunda takılmalar olabilir.
Dostum bende de 144hz var fakat oyun 90'a düşünce kasma hissi geliyor

Dostum bende de 144hz var fakat oyun 90'a düşünce kasma hissi geliyor
90 gözüküyordur belki ama çok kısa süreliğine daha çok düşüş oluyor olabilir. Oluşan anlık FPS düşüşünün bir nedeni olabilir tabi yine de. Bu ya oyunla ya donanımla ya da yazılımla ilgili olabilir. Aldığınız en düşük değere FPS'inizi sabitleyebilirsiniz farklı bir çözüm olarak.

90 gözüküyordur belki ama çok kısa süreliğine daha çok düşüş oluyor olabilir. Oluşan anlık FPS düşüşünün bir nedeni olabilir tabi yine de. Bu ya oyunla ya donanımla ya da yazılımla ilgili olabilir. Aldığınız en düşük değere FPS'inizi sabitleyebilirsiniz farklı bir çözüm olarak.
Hayır, daha düşük olmasına gerek yok kasma hissi olması için. Sabit 100 üstü alırken altına düşerse kasma hissi oluşur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı