2400 MHz RAM 1200 MHz gözükme sorunu

Kutayyyy

Hectopat
Katılım
16 Ekim 2017
Mesajlar
858
Çözümler
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
G.skill FlareX 2x8 GB 2400MHz AMD Ryzen uyumlu dual kiti kullanıyorum ancak merak ettiğim bir şey var. Windows görev yöneticisinden RAM bölümüne baktığımda 1200 MHz yazdığını görüyorum ve bu beni rahatsız etti daha sonra BIOS’a girerek daha doğru bilgi alırım diye düşündüm. BIOS'ta DDR Speed 2400 MHz yazıyordu. Bu verilerden hangisi doğru ve ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?

  • Anakart: B350M Mortar
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 1600
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'ta 2400 yazıyorsa sorun yok. Yine de CPU-Z'nin "Memory" ekranından bir görüntü paylaşın.
 
BIOS'unuzu en son sürüme güncellerseniz, Windows 10 Görev yöneticisindeki değer de düzelecektir. (Mortar Arctic Anakart ve R5 1600 başka bir sistemin son sürüm BIOS güncellemesi yaptıktan sonra denenmiştir.)
 
BIOS'u güncellemekten biraz çekiniyorum, görüntü vermezse falan olmıcak olan bir hata olur, görüntü vermezse yardım alabileceğim kimse yok. Birilerinin başına gelmiş bana da gelir, şanssız bi insanım :( Şart değilse kalsın böyle zaten BIOS'ta 2400 MHz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çekiniyorsan bencede kalsın ancak anlayan bilen biriyle yaparsan fena olmaz. Sadece Mart 2017 - Nisan 2017 arası 4 Adet toplamda da 9 BIOS güncellemesi gelmiş.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınızdan her zaman en iyi performansı almak istiyorsanız BİOS güncellemek şart. Güncelleme yapmayıp eski sürümde kullanmak zamanla PC nin performansını düşürür. Ben kullandığım bütün PC lerde herzaman yeni BİOS sürümünü yükledim şimdiye kadar bir sıkıntıyla karşılaşmadım. RAM değerleri ise en doğru BİOS ta gösterilir cpu-z de ise değerin yarısını gösterir.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı