Çözüldü 2400 MHz RAM nasıl 3200 MHz yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Obirmamut

Hectopat
Sizin de önerilerinizle bilgisayarımda anakart işlemci ve RAM'leri değiştirdim.

Anakart: MSI B450 Tomahawk Max
İşlemci; Ryzen 5 3600
RAM; 2 adet 8 GB 3200MHz

USB yardımıyla Windows'u (W10) kurdum, herhangi bir problemle karşılaşmadan PC başladı. Bilgisayarım özellikler seçeneğini kontrol ettim RAM'in kapasitesi ve işlemci modeli hızı doğru gözüküyor. Ekran kartını da güncelledim. (1050 Ti)

Bazı sorularım olacak;

1. Anakartla ilgili yapmam gereken bir şey var mı? (Driver yüklemek gibi)

2. İşlemci ile ilgili bir şey yapmam gerekir mi?

3. BIOS ekranına girdiğimde RAM hızı 2400 olarak gözükmekte ama hızın 3200MHz olması lazım. Bu problemi nasıl çözerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS'un hangi versiyonsa bellek frekansını ona göre yükseltebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Eğer yükmediyseniz şu adresten de sisteminize uygun chipset driver indirip yükleyin
BIOS'un hangi versiyonsa bellek frekansını ona göre yükseltebilirsiniz.

Eğer yükmediyseniz şu adresten de sisteminize uygun chipset driver indirip yükleyin

Çözüm
Sizin de önerilerinizle bilgisayarımda anakart işlemci ve RAM'leri değiştirdim.

Anakart: MSI B450 Tomahawk Max
İşlemci; Ryzen 5 3600
RAM; 2 adet 8 GB 3200MHz

USB yardımıyla Windows'u (W10) kurdum, herhangi bir problemle karşılaşmadan PC başladı. Bilgisayarım özellikler seçeneğini kontrol ettim RAM'in kapasitesi ve işlemci modeli hızı doğru gözüküyor. Ekran kartını da güncelledim. (1050 Ti)

Bazı sorularım olacak;

1. Anakartla ilgili yapmam gereken bir şey var mı? (Driver yüklemek gibi)

2. İşlemci ile ilgili bir şey yapmam gerekir mi?

3. BIOS ekranına girdiğimde RAM hızı 2400 olarak gözükmekte ama hızın 3200MHz olması lazım. Bu problemi nasıl çözerim?

1- Bios güncellemelerine bir bak seni ilgilendiren birşey varsa yaparsın.
2- İşlemci chipset driver'ını kurabilirsin AMD'nin sitesinden.
3- BIOS'ta XMP ayarını devreye sokman lazım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı