2400 Mhz'li Anakart'a 1866 Mhz takmak

ultramit1

Kilopat
Şimdi arkadaşlar bir kaç yerden'de araştırdım ama bende pek bir şey anlamadım İnsanların yazdıklarından.

CROSSHAIR V FORMULA-Z Anakart Ram'leri 2400 mhz'de çalıştırıyor. (Yanlışım varsa kusura bakmayın) Ben bu Anakart'a 1866 Mhz'li bir ram takarsam çalışırmı yoksa overclock mu yapmama gerek ? Çünkü bu overclock işlerinden Ekran kartları hariç anlamıyorum da. Herkeze iyi forumlar.

Adı geçen Ram bu:

VATAN COMPUTER - GSKILL - 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram - Ram

Neden Vatan sitesniden bakıyorsunuz ki? Vatan mı üretiyor anakartı? Hayır...

Sorunuzun cevabı burada:

https://www.asus.com/Motherboards/CROSSHAIR_V_FORMULAZ/#specifications
Sevgili kardeşim tabiki'de Vatan üretmiyor ama En kolay istediğim ürüne oradan ulaşabiliyorum :)

- - - Güncellendi - - -

Evet çalıştırır. Oradaki değer en fazla desteklediği değerdir.

Cevabın için teşekkür ederim. Benim şu cevaptan anladığım:

Anakartın hafıza bus hızı dediğimiz kısmında yazan bilgiler bize kaç Mhz'ye kadar kaldırabileceğini söylüyor. Yani biz 2133 Mhz bir anakart'a ister atıyorum ister 800 ister 1600 ister 1866 Mhz takalım limiti 2133'ü aşmadıktan sonra sorun yok . Sorumu tekrar cevaplarsan sevinirim.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı