Bu aralar APU sistem toplamayı düşünüyorum. Beni 7 ay kadar idare edecek bir sistem olacak 7 ay sonra ekran kartı ekleyeceğim. Bütçe şu anda 2400 TL en fazla.
İşlemci Ryzen 2200G 654 TL
Anakart B450M-K 490 TL
RAM 2x8 GB 3000 MHz hala bulamadım önerirsiniz sevinirim.
Harddisk 1 TB Seagate Barracuda 7200 RPM mevcut elimde
PSU: High Power 500W Eco Serisi 80+ Bronz 216 TL
Kasa elimde mevcut şimdilik beni idare eder.
En ucuz fiyatlı bu şekilde bulabildim bütçeyi aşmayacak şekilde önerileriniz var mı? Farklı önerilere de açığım ilerde ekleyeceğim ekran kartı 1050 Ti düşünüyorum. PSU yeterli olur mu ek olarak elimde eski bir PSU var. 250 Watt 12V'da 108W değeri yazıyor üzerinde. Bu PSU kullanma şansım olur mu yeni almalı mıyım?
Önerdiğiniz siteyi ilk defa görüyorum güvenilir bir sitemidir. İkinci olarak eski güç kaynağım yeterli olur mu ?
Birde a320 ve b350 anakartlarda 1.nesil ryzen işlemci takılıp bios güncellemesi yapılması gerekiyor diye biliyorum aynı durum b450 ve x370 lerde geçerli mi ?
Eskiden bu site Türkiye'ye ürün getirirken bu site uyanıklık yapıp ekstra gümrük parası diye para istiyordu. Şimdi o problemi kaldırmışlar. Gümrükte takılma gibi bir şansı asla yok. Yani güvenilir bir sitedir. Hiçbir sorun çıkmaz.
Eski güç kaynağının yetme durumu şansa bağlı. Ben kullanılmamasını tavsiye ederim. İleride ekleyeceğin ekran kartına zaten kesinlikle yetmeyecektir.
Ben de 1. Nesil işlemci takılıp BIOS güncellemesi yapılacak diye biliyorum. A320, B350 ve X370 anakartlarda geçerli bu. Önerdiğim anakart normalinden çok daha ucuz ve daha da ileriye dönük olması açısından önerdim. BIOS güncellemesini yaptırmak için herhangi bir bilgisayar tamircisine gitmen gerekecek. Çoğu bilgisayar tamircileri BIOS güncellemesini yapacaktır. Bununla uğraşmak istemiyorsan aşağıdaki anakartı alabilirsin:
Hocam bu sistemi toplasak beni 7 ay kadar tüm oyunlarda idare eder mi apu toplamamın nedeni ikinci el ekran kartı almak istemediğim için eğer zor idare eder derseniz ikinci el ekran kartı alınır mı ? Sizce ikinci el alacak olursam tek modül ram yine 2200g b450 mk ve 500w psu ekran kartı içinde SSD almayıp ekran kartı almak daha mantıklı olur mu