2400G APU sistem RAM secimi

sKostur

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
Gigabyte B450m S2H
İşlemci
2400G
Merhaba APU sistem kuracagim bir sureligine kullanmak icin ama bir sorum var. Elimde 3000MHz 8 GB ve 2400MHz 8 GB moduller var. Sizce tek kanal 8 GB 3000MHz mi daha verimli olur yoksa cift kanal 8+8 GB 2400 MHz mi? Ona gore bir tercihte bulunacagim cunku daha once ufak tefek oyunlari oynamak amaciyla bile APU sistem kurup kullanmadim. İyi sosyaller.

Çift kanal 16gb tabikide.

Özellikle AMD İşlemcilerde çift kanal büyük performans farkları yaratabiliyor. Kesinlikle çift kanal.

O işlemciyi bir süre kullandım. Çift kanal kullanmanız gerekiyor.

2022'den ve bir Hogwarts Legacy faciasından sonra (oyun 24 gb sadece ram kullanıyor sanal ram olmadığı durumlarda ve en düşük ayarlarda, oyuna kötü demiyorum bu arada) önerebileceğim ram şudur:

-2x 16gb 3600mhz ve üzeri olmak üzere 32gb
-1x 16gb ve 1x 8gb 3600mhz ve üzeri olmak üzere 24gb
-Gecikme değeri 14 -18 en fazla ki en önemli kısım da bu diyebiliriz aslında

Yani ekran kartınızın da ram'i ekleneceği için bu miktara, gelecekte oynamak istiyorum derseniz 32gb rami bir apu sistem için uygun buluyorum.

En yeni oyunları oynamayacağım derseniz de 16gb 3200 veya 3600mhz cl16 yeterli olacaktır.
Ama ne yaparsanız yapın çift kanal kullanın, özellikle APU ile.

Düzeltme: 2400G'nin ekran kartının performansını unutmuşum bunları yazarken, yeni nesil oyunları oynayamayabilirsiniz doğruyu söylemek gerekirse, siz ekran kartı almayacağım 1-2 yıl derseniz ve anakartınızda 2'den fazla ram slotu varsa 2x 8gb 3200-3600mhz cl16 toplamda 16gb oldukça yeterlidir size. Ancak anakartınızda 2 ram slotu varsa ve ekran kartı alma ihtimaliniz var ise 2x 16gb ile değiştirin önerimi.
Ben de aynı durumdayım ve anakartım microatx ve 2 ram slotlu, 16'dan 32'ye yükseltmek için elimdekilerden kurtulmam gerekiyor.

Son düzenleme:
O halde elimdeki RAM'lerle 2400MHz belki OC ile 2666MHz ve 2x8g yapiyorum. Teşekkürler herkese.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…