2400MHz Anakartta 3600MHz RAM Çalıştırmak

PurpsDope

Hectopat
Merhaba sayın sosyal üyeleri. 1 ay önce sistemimi yükseltmek amacıyla işe girdim, kenara atabildiğim ilk parayla G.SKILL Trident Z 8X2 (16GB) 3600MHz RGB CL18 RAM aldım ve bugün kargo ile geldi. Size sorum ise şu şekilde, ben bu RAM'leri takıp çalışıp çalışmadığını test etmek istiyorum fakat anakartım B250M-PRIME-PLUS olarak geçiyor ve 2400MHz destekliyor. Eğer bu RAM'i taktığım zaman MHz uyuşmamazlığından falan bir sorun çıkar mı? Sadece deneyip çıkaracağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalışır fakat 3600Mhz hızında değil elbette. Anakartının desteklediği son hızda çalışır. 7.nesil işlemci kullandığın için 2400Mhzde kullanabilirsin :) .
İntel için ram frekans farkı AMD kadar önemli olmamakla beraber neden böyle bir şey yapma ihtiyacı hissetiğini sormadan edemeyeceğim? Biraz israf gibi olmuş sanki. Görünüşü için alınabilecek daha uygun fiyatlı ram mevcut.

Çalışır fakat 3600Mhz hızında değil elbette. Anakartının desteklediği son hızda çalışır. 7.nesil işlemci kullandığın için 2400Mhzde kullanabilirsin :) .
İntel için ram frekans farkı AMD kadar önemli olmamakla beraber neden böyle bir şey yapma ihtiyacı hissetiğini sormadan edemeyeceğim? Biraz israf gibi olmuş sanki. Görünüşü için alınabilecek daha uygun fiyatlı ram mevcut.

İleride 2 ay içerisinde kafamdaki sistem şu şekilde :
- i7 9700K
- Z390 Aorus Elite Anakart
- Trident Z 3600MHz 16GB RAM
- MSI RTX 2070 SUPER Gaming X Trio
- XPG 512GB Spectrix M2 SSD
- Corsair H100i Sıvı soğutma

Hal böyle olunca tabii ki RAM'i indirimde görünce sipariş etmeden geçemedim. 570TL gibi bir fiyata geldi. Şimdi 3600MHz ram alınca daha hızlı işlem yapamayacak mıyım ben sırf sistemim Ryzen değil diye anlamadım?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı