240GB Longline size 0 byte

vvvvv

Centipat
Daha fazla  
Mevcut 1TB HDD yerine takıp Windows kurmak için yeni 240GB Longline SSD aldım. HDD'yi de kullanabilmek için HDD-Caddy aldım. SSD'yi HDD yerine takıp USB üzeriden Windows kurulumuna geçtiğimde SSD disk size 0 olarak görünüyor. Diskpart üzerinden clean yapmak istediğimde ise "var olmayan bir aygıt seçtiniz" gibi bir yazı ile karşılaşıyorum. Olmadığını düşünerek Windows'u HDD'ye kurup cihazı açtım. Ardından SSD'yi HDD-Caddy'e takıp diskpart üzerinden clean yaptım. Disk yönetiminden SSD'yi GPT formatında başlattım. Laptopu kapatıp HDD söktüm. Windows'u HDD-Caddy üzerinde takılı haldeyken SSD'ye kurdum. Bu kez sorun olmadı. HDD'yi kendi yerine taktım. Bu şekilde 2 3 gün kullandım. Sonra PC yeniden başlattığım bir gün açılmadı. SSD'yi boot menüde göremiyordum. HDD-Caddy'i çıkarıp normal HDD'ye Windows kurdum ve PC açtım. HDD-Caddy'i tekrar PC'ye takınca SSD'nin offline olduğunu gördüm. Aklıma HDD Caddy'nin tam olarak sabit kalamamış olmasından kaynaklanabilecek bir sorun olduğu geldi. Yukarıdaki gibi SSD'yi tekrar clean ettim ve Windows'u tekrar kurmak istedim. HDD-Caddy de takılıyken SSD'ye Windows kurabiliyorum ancak bir süre sonra (genellikle cihazı birkaç kere kapatıp açınca) SSD offline oluyor. Yukarıdaki gibi tekrar HDD'ye Windows kurup SSD'yi clean ediyorum. Ancak HDD yerine SSD'yi taktığımda Windows kurulumunda SSD size 0 byte olarak görünüyor. Hiçbir şekilde ilk başta HDD'nin takılı olduğu ana slotta SSD'ye Windows kurulumu yapamadım. Sorun nedir?

Cihaz bilgileri.
Model: Lenovo Ideapad Z500.
İşlemci: Intel(r) Core(tm) i5-3210M CPU @ 2.50GHz, 2501 MHz, 2 çekirdek, 4 mantıksal işlemci, 64 Bit işletim sistemi, X64 tabanlı işlemci.
RAM: 8,00 GB (kullanılabilir: 7,86 GB)
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GT 645m, (2.147. 483. 648) Bayt.
BIOS Sürümü/Tarihi: Lenovo 71cn51ww(v1.21), 12.07. 2013.
Temel kart sürümü: 31900004WIN8 std sgl.

Çok uzattığımın fakındayım ancak sorunun net anlaşılması için detaylandırmak istedim.
Zahmet edip okuyanlara teşekkür ederim.
Konuya ilişkin yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı