240GB vs 128x2 GB ?

mertmolla

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar şöyle bir sorum olacak hangisi sizce daha mantıklı "Samsung 250GB 840 EVO" ssd mi almalıyım
yoksa 2 tane "Sandisk 128GB Ultra Plus" alıp raid modda mı çalıştırmalıyım ayrıca fiyat 2x128 de ortalama 60 liradan fazla düşüyor yorumlarınızı bekliyorum.

Nasıl Raid yapacağına bağlı. Raidle pek aran ve ihtiyacın yoksa hiç uğraşma zaten bir SSD nin performansı gayet yeterli.
Soruyu performans açısından sormamıştım gerçi demek istediğim hem 60 liradan fazla kaar edip hemde 240gb ssd elde etsem nasıl olur mesela raid ne derece sağlıklıdır ?

Samsung ssd candır. Tek ssd al kafan rahat etsin uğraşma raid'le falan.
@4454 Herkez Samsung ssd öneriyor sebebi veya sebepleri nelerdir söyleyebilirmisin? Normalde ben corsair düşünüyordum ancak technopatta nereye baktıysam hep samsung ssd var.

Raid kullanıma ve şansa bağlı biraz. Ssd'nin birisi bozuldu mu hadi gitti bilgiler ne yapacaksın? :) Oturup üzüleceksin. Hiç gerek yok üzülmeye diyorsan yedekle bütün bilgileri kafan rahat etsin. :) Biraz SLI misali gibi birşey raid0 olayı. Tek ekran kartı daha sağlıklı olur. Yani tek ssd daha sağlıklı olur.

Soruyu performans açısından sormamıştım gerçi demek istediğim hem 60 liradan fazla kaar edip hemde 240gb ssd elde etsem nasıl olur mesela raid ne derece sağlıklıdır ?

@4454 Herkez Samsung ssd öneriyor sebebi veya sebepleri nelerdir söyleyebilirmisin? Normalde ben corsair düşünüyordum ancak technopatta nereye baktıysam hep samsung ssd var.
Yanılmıyorsam Samsung ssd'nin içindeki NAND yongaları piyasadaki çoğu ssd'den daha kaliteli olduğu için.

Son düzenleme:

Samsung SSD'lerinin yazılımı bayağı güzel ondan öneriyorlar sanırım.
Sadece yazılımdan değil, Samsung kendi kontrolcüsünü üretiyor. Diğer firmalar (genelde) sandforce kontrolcü kullanıyor. Samsungun kontrolcüsü daha iyi, daha uzun ömürlü. Daha performanslı. Bu yüzden Samsung öneriliyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı