240W Prize 500W PSU Bilgisayar Takılır mı?

Hasan_Gamer

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben "Cooler Master N200 ve 500 Watt dahili 500 Watt Cooler Master güç kaynağı" bu kasa ve güç kaynağını almak istiyorum ama priz 240 watlık kasa 500w. Prize taksam PC çalışır mı? Çalışmazsa nasıl ne ne yaparsam çalışır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Söylediklerinin hiçbiri mantıklı şeyler değil. Prizde Watt değeri değil Volt değeri okunur. 220-230 Volt uygundur. 500W ile hiçbir ilgisi yoktur. Kullanabilirsin.

Sayın moderatörler neden bu kadar agresif oluyorsunuz. Arkadaş yanlış biliyormuş bende yanlış biliyordum ama siz saygısızlık yapıyorsunuz.

Agresif olan bir durum göremedim. Sorunun tek cevabı budur.
Volt nedir ? elektrikte kullanılan potansiyel farkı (gerilim) birimi. Elektromotor kuvvet birimi de volttur. Bir ohm'luk bir direnç üzerinden, bir amper'lik elektrik akımı geçmesi halinde direncin iki ucu arasındaki gerilim bir volttur.
Watt nedir ? SI 'de, uluslararası standart güç birimidir. Buhar makinesi mucidi James Watt'a (1736-1819) atfen SI birim sisteminde güç birimi olarak kabul edilmiştir. Enerji dönüşümü oranını ölçen birimdir. Joule bölü saniye olarak tanımlanır.
Kaynak: Vikipedi: Özgür Ansiklopedi

Sayın moderatörler neden bu kadar agresif oluyorsunuz. Arkadaş yanlış biliyormuş bende yanlış biliyordum ama siz saygısızlık yapıyorsunuz.
Yazdığım metnin neresinde saygısızlık var?

Bir prizden çekiceğin akımı sigortaların belirler. Genelde sigortalar aydınlatmalarda 10 Amper iken diğer elektrikli cihazlar için prizlere 16 Amperdir. Bu da şöyle demek oluyor 220*16=~3500W bir prizden çekersin. Yani demek oluyor ki sisteminden 7 tane daha kaldırır

Son düzenleyen: Moderatör:
En iyi cevap senin ki oldu teşşekür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…