24G2U vs XG2405

Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar çok arada kaldım, 2-3 gün sonra almayı düşünüyorum. Sizce bu iki monitörden hangisini almak daha mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
XG2405 zira G-Sync direkt açık geliyor.
İki monitör de Freesync destekli diye biliyorum. Bahsettiğiniz fark birinde Freesync otomatik açık diğerinde ayarlarından aktif etmek gerektiği olsa gerek.
Bu arada XG2405'in içinden sadece HDMI çıkıyor, yani Gsync kullanmak için Displayport kablo almak lazım.
AOC'nin içinden ise hem HDMI hem de Displayport kablo çıkıyor.
Ben olsam AOC alırdım.

Benim elimde zaten MiniDP to DP kablo bulunmakta, benim için kablo dert değil. Hangisinde daha az sorun yaşarım ve daha kalitelidir?

AOC'nin fiyatı iyi düşmüş. Bu fiyatta kalırsa AOC alın derim. Renk gamutları daha yüksek fakat oversaturatinge neden oluyor bu durum. sRGB'ye sabitlerseniz de parlaklık kilitleniyor. Bu sizi rahatsız etmeyecekse AOC alabilirsiniz. Rahatsız eder derseniz ViewSonic ya da ASUS VG249Q bakabilirsiniz.

Benim elimde zaten MiniDP to DP kablo bulunmakta, benim için kablo dert değil. Hangisinde daha az sorun yaşarım ve daha kalitelidir?
AOC nedense son zamanlar da belki eskiden de vardır bilmiyorum. Monitörün renkleri ve şekilleri hemen hemen aynı. Acaba aynı serimi falan diye düşündüm. Yani pahalı monitörde de uygun fiyatlı olanda da aynı kasa ve şekil. Ben olsam AOC tercih ederdim. Adamlar AOC=Monitör demek çok kaliteli. Ama VievSonic de çok kaliteli. Bence AOC tercih et. Şuana kadar 2 monitör kullandım ve ikiside AOC'du. Eski olan 18 veya 20 inçti 60 Hz falan ama tek bir sorunu bile yoktu. Taş gibiydi. Sonra bir kaç ayar yaptım arada ekran sarı oluyordu belki eskidiği içindir. Şuan da bunu kullanıyorum. 2 3 ay önce bir tık daha pahalıydı şimdi çok az ucuzlamış. Ghosting oluyor diyenler var bende tek bir sıkıntısı yok. Teknoloji biraz şans işi. Bence AOC.

Edit: Benim kullandığım İtopya'da bu fiyata düşmüş. Senin gösterdiğin AOC ile farkları biri IPS 144Hz olan (seninki) biri 165Hz olan (benimki) VA panel. IPS çok kaliteli gösterir renkleri ama VA panel'de asla kötü değil. Bence oyun oynayacaksan 165Hz olanı tercih et. Bunda renkler çok iyi ama IPS olanda yani seninkinde muazzamdır. Karşılaştırmalarını izleyebilirsin. Çok fark yok.

Dediğiniz olayı tam olarak anlamadım, benim için renk kalitesi en önemli faktör. Hangisi renk konusunda daha güzeldir sizce?
VG249Q ve XG2405 arasında kaldım, sizin anlattığınız sorunlardan sonra. VG249Q ve XG2405 arasında tam olarak ne fark var?

Son düzenleme:
Dediğiniz olayı tam olarak anlamadım, benim için renk kalitesi en önemli faktör. Hangisi renk konusunda daha güzeldir sizce?
Oversaturating dediğimiz olay renklerin olması gerekenden daha canlı görünmesidir. Bu kimisinin hoşuna gidebilir kimisinin ise hoşuna gitmeyebilir. Şahsen benim hoşuma gitmiyor.
VG249Q ve XG2405 arasında tam olarak ne fark var?
VG249Q'nun ayağı biraz daha küçük. Bir de XG2405'te gamma ayarlanamıyor onun dışında hiçbir fark yok.

Monitor almak ne zor işmiş yahu . Evimin dibindeki vatan bilgisayarda VG249Q varmış. Gidip bir bakacağım renklerini beğenirsem onu alacağım galiba.

Monitor almak ne zor işmiş yahu . Evimin dibindeki vatan bilgisayarda VG249Q varmış. Gidip bir bakacağım renklerini beğenirsem onu alacağım galiba.
Kesinlikle . En iyisini yaparsınız. Gitmişken ölü piksel testi de yaptırmayı unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…