24V fan girişine 12V fan takmak

CarryLeMore

Hectopat
Daha fazla  
Selam, 3 boyutlu yazıcım için Nocuta 4020 fanlardan aldım ancak bu fan 12V benim yazıcım ise 24V fan çıkışı veriyor. Bunu nasıl güvenle 12Volt'ta çalıştırabilirim? Oldukça pahalı bir fan olunca açıkçası korkuyorum. Direnç alıp + kablolara bağlasam olur mu?

Direnç le bağlayabilirsin ama hesabı yapman lazım ya da çeviriciler var internette hiç uğraşmadan onu alıp kullanabilirsin 24v 12v dönüştürücü
Nasıl bir şey tam olarak yazınca kocaman kutular çıktı ama.
Bu görselini eklediğim ürün olur mu?

Dosya Ekleri

• 8534C3DF-8E35-44F8-90C9-66DA71B5CAE5.png
    8534C3DF-8E35-44F8-90C9-66DA71B5CAE5.png
    186 KB · Görüntüleme: 83

mesela bu

mesela bu
bunu bi araştır

mesela bu

bunu bi araştır
Çok sağ olun. Affınıza sığınarak bir sorum daha var 24V girişe bağlı olan kabloya 2 adet 12V bağlasam dengeler mi? Güvenli bir şekilde çalışır mı?

Çok sağ olun. Affınıza sığınarak bir sorum daha var 24V girişe bağlı olan kabloya 2 adet 12V bağlasam dengeler mi? Güvenli bir şekilde çalışır mı?
seri bağlarsan sıkıntı olmaz yani 12v kablosunu artı artıya eksi eksiye bağlarsan seri bağlanır ve 24v olur kısanın özeti bu eğer kablo rengi kırmızı siyah ise kırmızılar bir siyahlar bir

Nasıl bir direnç almalıyım? Voltmetreye ihtiyacım var eğer diğerini alırsam ona da sahip değilim, elektrikçi bulmam gerekecek.
Dostum benimde tam bilgim yok ama (BİLDİĞİM KADARIYLA) 1k direnç işine yarayabilir.

Nasıl bir direnç almalıyım? Voltmetreye ihtiyacım var eğer diğerini alırsam ona da sahip değilim, elektrikçi bulmam gerekecek.
Yani yanlış bilgi vermek istemiyorum ama sen genede internetten baksan işine yarayabilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı