25.000-30.000 TL'ye monitör dahil sistem toplama

Size bir sorum olacaktı. Bu DLSS 3'te gecikme vardı. Düzeltildi mi?

Hiç hissetmedim diyebilirim. DLSS 3.0 ilk videolarına baktığımda bozulan kareler, görüntü sorunları bile vardı ama tamamen düzeltmişler sanıyorum. Şu da var normalde 50-70 FPS oynayacağın oyunu 140-150 FPS'de oynuyorsun bu da iyice akıcı hale getiriyor.

Cidden birinci elden test etmek gerekiyor, kullanana kadar benim de öyle çok beklentilerim yoktu. Kullanınca da ilk günden aklım çıktı özellikle CP77'de. Ray Tracing falan salla teknoloji dediğin budur. Ekran kartının tek başına gerçek zamanlı olarak tüm sisteminin ürettiği karelerin arasında ek kareler koyması ve bunu oyun deneyimini bozmadan yapabilmesi.

Benim için şu güzelliği de oldu, işlemci gücünü istemiyor ve düşük güç tüketiyor. İkinci elden aynı fiyatlara 3090 falan alsaydım atıyorum onu besleyecek PSU ayrı dert, darboğaz yaptırmayacak işlemci ayrı dert, kartın kondüsyonu ayrı dert astarından pahalı geliyor. Aldık takılıyorum gittiği yere kadar, 16 GB olanına zaten o paraları vermezdim 4070 varken.

Öyle diyorsunuz. Peki 2.el 3090 alınır mı? Bunu ben almayı düşünüyorum. 750 Watt PSU mevcut elimde. 2K monitöre geçiş yapacağım.

Öyle diyorsunuz. Peki 2.el 3090 alınır mı? Bunu ben almayı düşünüyorum. 750 Watt PSU mevcut elimde.

Alma. RTX 3000 serisinin dezavantajlarını biliyorsun affedersin takoz gibi kart 3090. 3-5 koy sıfır RTX 4070 al senin için çok daha faydalı olur.

Alma. RTX 3000 serisinin dezavantajlarını biliyorsun affedersin takoz gibi kart 3090. 3-5 koy sıfır RTX 4070 al senin için çok daha faydalı olur.
Anlıyorum. Öneri için teşekkür ederim iyi günler.

Biz neden önceki jenerasyonda RX 6000 öneriyorduk ki? Güç tüketimleri düşük, kas güçleri iyi, OC potansiyelleri var, FSR 2.0 DLSS 2.0 karşısında büyük bir kayıp değil vb.

Şimdi orada 6900 XT var ikinci elde, sıfır olarak da RTX 3000 serisinin tüm teknolojik artılarından iyisine sahip olan 4000 serisi var. 24 GB VRAM'e bakıyorsan onun oyunlarda zerre faydası olmayacak. 3090'dan ancak iş, render kartı olur.

4060 Ti 8GB versiyonu alınır mı peki? Ben 8gb ekran kartı bu devirden sonra pek tavsiye etmiyorum. Şimdi iş görür ama 1 2 sene sonra ne olacağı belli değil.

4060 Ti 8GB versiyonu alınır mı peki? Ben 8gb ekran kartı bu devirden sonra pek tavsiye etmiyorum. Şimdi iş görür ama 1 2 sene sonra ne olacağı belli değil.

2K için önermem, ben 1080P oyuncusuyum ve burası için alınır. Ama 6700 XT üzerine alınır mı? Ben almazdım. Benim hem oyun hem de iş için bir karta ihtiyacım vardı bu yüzden 6600 XT'den zorunlu geçiş yaptım.

6700 XT'den geçilecekse 4070'e geçilir NVIDIA oyuncakları ve DLSS 3.0 için ama acelen yoksa RTX 5000, RX 8000 serisini bekle derim.

FSR 3 her kart desteklicekmiş sanırsam. Büyük ihtimalle kart değiştirmem şuanlık. RT sevdamda yok. Pek hoş gelmiyor gözüme.

FSR 3 her kart desteklicekmiş sanırsam. Büyük ihtimalle kart değiştirmem şuanlık. RT sevdamda yok. Pek hoş gelmiyor gözüme.

O kısım sıkıntı, hiç detay verilmedi ve biraz incelediğimde çok havada kaldığını gördüm. FSR 3.0 her kart destekleyebilir ama ne şekilde destekler bu büyük bir soru işareti.

FSR 3.0'dan kastımız FSR 2.0'ın iyileştirilmiş hali ise neden olmasın zaten tamamen yazılım tabanlı bir çözünürlük işleme programıydı. Fakat iş Frame Generation'a gelince orada bir durmak lazım. NVIDIA RTX 4000 serisinde Frame Generation için özelleştirilmiş donanımlar kullandı öyle ha deyince her kartın çalıştırabileceği, çalıştırsa bile verim alabileceği bir teknoloji değil bu.

Bu sebeple de ne kadar güçlü olursa olsun RTX 3090 Ti gibi kartlar özelleştirilmiş donanıma sahip olmadığı için bunu kullanmıyor. GTX 1080 Ti'ın RT açamaması açsa bile sürünmesi gibi düşün. RT çekirdekleri özelleştirilmiş donanım olduğundan kas gücü olarak çok zayıf kartlar bile kat kat iyi RT performansı veriyordu 1080 Ti'dan.

AMD'nin RX 7000 serisi dışında özel donanımlara sahip kartı yok, RX 7000 bile şüpheli şu konumda. Bu sebeple benim düşüncem FSR 2.0'ın iyileştirilmiş hali her karta gelir ama bu yalnızca görüntüye etki eder, FPS aynı kalır. Frame Generation ise ya RX 7000'e gelir ya da RX 8000'e kadar sarkar.

FSR 3 iyileştirimiş şekilde gelirse FPS sabit duracağını sanmam hocam. DLSS 2 VE DLSS 3'te farklı olayların dönmesi gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…