25.000₺ monitör tavsiyesi

aburakc

Decapat
Daha fazla  
Merhaba;

Mevcutta kullandığım 24 inç Full HD VA panel monitörden 27 inç 2K IPS panel bir monitöre geçiş yapmak istedim. İlk önce:

1.ASUS 27" TUF Gaming VG27AQML1a aldım ölü piksel çıktı ve iade ettim.

2. Dell 27" AW2724DM (Mağazadaki arkadaşın tavsiyesi üzerine aldım. Test yaptığımız halde akşamına ölü piksel oluştu. Ve ertesi gün iade ettim.)

3. Dell 27" AW2723DF son olarak bu monitörü aldım. Ve bunda da ölü piksel oluştu ve bunu da iade edeceğim.

Açıkçası şu an ne alacağıma ne yapacağım konusunda çok kararsız kaldım. IPS paneller sorunlu mu yoksa benimki şanssızlık mı?

Sizce bunlardan birini tekrar alınır mı? Yoksa farklı tavsiyeleriniz olur mu?

İşlemcim: Ryzen 9 7900x3D.
Ekran kartı: RTX 4080.

Dell 27" AW2723DF son olarak bu monitörü aldım. Ve bunda da ölü piksel oluştu ve bunu da iade edeceğim.
AW2723DF iyidir ölü piksel şans işi alacağınız her üründe olabilir yerinizde olsam bir daha alırdım.

Merhaba;

Mevcutta kullandığım 24 inç Full HD VA panel monitörden 27 inç 2K IPS panel bir monitöre geçiş yapmak istedim. İlk önce:

1.ASUS 27" TUF Gaming VG27AQML1a aldım ölü piksel çıktı ve iade ettim.

2. Dell 27" AW2724DM (Mağazadaki arkadaşın tavsiyesi üzerine aldım. Test yaptığımız halde akşamına ölü piksel oluştu. Ve ertesi gün iade ettim.)

3. Dell 27" AW2723DF son olarak bu monitörü aldım. Ve bunda da ölü piksel oluştu ve bunu da iade edeceğim.

Açıkçası şu an ne alacağıma ne yapacağım konusunda çok kararsız kaldım. IPS paneller sorunlu mu yoksa benimki şanssızlık mı?

Sizce bunlardan birini tekrar alınır mı? Yoksa farklı tavsiyeleriniz olur mu?

İşlemcim: Ryzen 9 7900x3D.
Ekran kartı: RTX 4080.
Bayaa şanssızmışsın.

AOC modellerine bak istersen. 3 sene kadar kullandım 1 tane bile ölü piksel çıkmadı ama 3 senenin sonunda panel mortu çekti.

AW2723DF iyidir ölü piksel şans işi alacağınız her üründe olabilir yerinizde olsam bir daha alırdım.
Açıkçası görüntü kalitesi olarak çok güzel bi monitör. Ama böyle üst üste karşılaşınca ne yapacağım konusunda kararsız kaldım. 4k alsam mı diye de düşündüm ama oda bazı oyunlarda 40-50 fps lere düştüğünü görünce vazgeçtim .

2K monitörmü istiyorsun hocam.
2k olursa daha iyi olur diye düşünüyorum i. 27 inç masam için en ideali daha büyük olursa göz yorucu olacak diye düşünüyorum.

Açıkçası görüntü kalitesi olarak çok güzel bir monitör. Ama böyle üst üste karşılaşınca ne yapacağım konusunda kararsız kaldım. 4K alsam mı diye de düşündüm ama oda bazı oyunlarda 40-50 FPS'lere düştüğünü görünce vazgeçtim.

2K olursa daha iyi olur diye düşünüyorum i. 27 inç masam için en ideali daha büyük olursa göz yorucu olacak diye düşünüyorum.

2K olarak buna bakabilirsin.

Aoc de tavsiye edeceğiniz bir ürün var mı ?
25.000 bütçe ile neyi alsan üzmez zaten ama bütçe o kadar yüksek ki 2K alacağın monitör bütçenin altında kalacaktır. Sistemin kurtarıyorsa 4K al daha iyi hem ileriye dönük bir yatırım da yapmış olursun.

Ben 0 tavsiye ile almıştım. Panel ölene kadar da hiçbir sorun yaşamadım.

Tavsiyem X siteye gir AOC modellerine bak 2K olan en pahalı modeli seç, emin ol üzmez.

25.000 bütçe ile neyi alsan üzmez zaten ama bütçe o kadar yüksek ki 2K alacağın monitör bütçenin altında kalacaktır. Sistemin kurtarıyorsa 4K al daha iyi hem ileriye dönük bir yatırım da yapmış olursun.

Ben 0 tavsiye ile almıştım. Panel ölene kadar da hiçbir sorun yaşamadım.

Tavsiyem X siteye gir AOC modellerine bak 2K olan en pahalı modeli seç, emin ol üzmez.
4k 27 inç te öneriniz varmıdır?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı