25.000 TL Bilgisayar Toplama

Eğer anakart montajını ve kablolamayı biliyorsan kendin yapmanı öneririm çünkü ekran kartı ve M.2 SSD'nin daha verimli çalışması için doğru yerlere takılmalı

Anakart iyi geleceğe yönelik.

İşlemci Turbo kullanılırsa 5600Xden daha iyi performans alırsın ama zorunda değilsin.

Ekran kartı iyi değil onun yerine Zotac RTX 3060 öneririm DLSS açıldığında performans artar

RAM iyi ancak 2 tane daha alırsan iyi olur kenarda dursun ileride pahalanır.

SSD mld M300 1TB 3300/3100mb alırsan daha iyi olur performansı artar.

Kasa yerine MSI MAG Forge M100a akrilik yan panel ARGB fan USB 3.2 mATX bilgisayar kasası kullanılmalı o kadar para verip ışıksız olması güzel olmaz.

PSU için Corsair TX750M 750W 80+ Gold.

Kullanılırsa güzel bir sistem olur ancak bir sorum var işlemci soğutucu yok stok fan kullanıcaksanız verim düşebilir ama isterseniz size işlemci soğutucu önerebilirim.
Tamam dediğin gibi yaptı şuan.

Eğer anakart montajını ve kablolamayı biliyorsan kendin yapmanı öneririm çünkü ekran kartı ve M.2 SSD'nin daha verimli çalışması için doğru yerlere takılmalı

Anakart iyi geleceğe yönelik.

İşlemci Turbo kullanılırsa 5600Xden daha iyi performans alırsın ama zorunda değilsin.

Ekran kartı iyi değil onun yerine Zotac RTX 3060 öneririm DLSS açıldığında performans artar

RAM iyi ancak 2 tane daha alırsan iyi olur kenarda dursun ileride pahalanır.

SSD mld M300 1TB 3300/3100mb alırsan daha iyi olur performansı artar.

Kasa yerine MSI MAG Forge M100a akrilik yan panel ARGB fan USB 3.2 mATX bilgisayar kasası kullanılmalı o kadar para verip ışıksız olması güzel olmaz.

PSU için Corsair TX750M 750W 80+ Gold.

Kullanılırsa güzel bir sistem olur ancak bir sorum var işlemci soğutucu yok stok fan kullanıcaksanız verim düşebilir ama isterseniz size işlemci soğutucu önerebilirim.
B550-F Zen3 mimarisine sahip desteği sona ermiş bir anakart. Nasıl geleceğe yönelik oluyor tam anlayamadım. Onun yerine Gigabyte B550M Aorus gibi bir anakart bütçeyi azaltmak adına yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Yükseltebileceği en baba işlemci 5800x3D olacaktır zaten.
Ayriyeten 6750XT, 3060 standartında bir kart değil. 3070-3070 ti bandında bir kart. Onun yerine rtx 3060 tavsiye etmeniz garip olmuş açıkçası.

Gigabyte B660 GAMING X DDR4 (Soket LGA1700) ATX Anakart Amazon.com.tr
Ufak bir araştırmadan sonra AMD’nin am4 pin yapısını değiştireceği bilgisini öğrendim ama takvimle ilgili bir fikrim yok. O yüzden linkteki anakart ve i5 12400f ile intele dönmeyi düşünüyorum. Anakart şuan amazon germany üzerinden 2.991 tl ve yerelden 900 tl daha uygun sizce mantıklı mı ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı