Yazdığın sistem çöp hocamÖncelikle şunu bunu önermeden, (Türkiye'de yaşıyorum = ekonomi) etkenini belirtmek istiyorum.
Selamlar arkadaşlar. PC değişim zamanı gelmiş. Bileşenleri yavaş yavaş yükseltmek istiyorum sizce ilk olarak hangisinden başlamak gerek?
20k - 25k arası bir bütçe zorlayabilirim (şimdilik). ilk GPU odaklandım ve 4060 Ti vardı aklımda veya 3080 Ti ama bu sefer.
Darboğaz olabilir düşüncesi geldi. Sistem DDR4 olduğu için DDR5'e geçmeye kalksam GPU dışında her şeyi değiştirmek zorunda.
Kalacağım ki oda 20k - 25k mümkün değil her şeyin fiyatı uçmuş durumda. Siz olsanız ne yapardınız?
Anakart B450 MS2h (Gigabyte)
CPU Ryzen 5 2600X.
GPU AMD RX590 (Sapphire s. E.)
RAM 16 GB 3000MHz (8x2)
PSU 650W (Corsair Spec Delta)
1TB HDD.
1TB NVMe M.2 SSD.
120GB SSD.
Not: Arkadaşlar oyun için değil daha çok render taraflı olacak. Artık neredeyse oyun oynamadığım için DLSS 3 gibi şeyleri kafa takıp, olmazsa olmaz kardeşim diyen 3-4 video izleyip yorum yapmaya(öğretmeye) çalışan arkadaşlar olacaktır. Neyse gene yapacağınız için ne söylesek boş.
Hani o yüzden değiştirme zahmetine giryorum ya? Hani o yüzden konu açtımya?Yazdığın sistem çöp hocam
AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutusuz Fansız İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutusuz Fansız İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutusuz Fansız İşlemci özelliklerini incele, 5.833,20 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Asrock A620M-HDV/M.2 AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asrock A620M-HDV/M.2 AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asrock A620M-HDV/M.2 AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 3.399,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl30-pvv516g60c30-ddr5-fiyati,774247849.html 2x
Kalan parayla sıfır olarak 4060 alınabilir veya 2. elde daha iyi bir şeyler.
Ramlerinizi ekran kartınızı islemcinizi satabilir misiniz hocam? Satarsaniz bütçe artar ve 7700 XT veya 4060 ti a kadar çıkabiliriz.Öncelikle şunu bunu önermeden, (Türkiye'de yaşıyorum = ekonomi) etkenini belirtmek istiyorum.
Selamlar arkadaşlar. PC değişim zamanı gelmiş. Bileşenleri yavaş yavaş yükseltmek istiyorum sizce ilk olarak hangisinden başlamak gerek?
20k - 25k arası bir bütçe zorlayabilirim (şimdilik). ilk GPU odaklandım ve 4060 Ti vardı aklımda veya 3080 Ti ama bu sefer.
Darboğaz olabilir düşüncesi geldi. Sistem DDR4 olduğu için DDR5'e geçmeye kalksam GPU dışında her şeyi değiştirmek zorunda.
Kalacağım ki oda 20k - 25k mümkün değil her şeyin fiyatı uçmuş durumda. Siz olsanız ne yapardınız?
Anakart B450 MS2h (Gigabyte)
CPU Ryzen 5 2600X.
GPU AMD RX590 (Sapphire s. E.)
RAM 16 GB 3000MHz (8x2)
PSU 650W (Corsair Spec Delta)
1TB HDD.
1TB NVMe M.2 SSD.
120GB SSD.
Not: Arkadaşlar oyun için değil daha çok render taraflı olacak. Artık neredeyse oyun oynamadığım için DLSS 3 gibi şeyleri kafa takıp, olmazsa olmaz kardeşim diyen 3-4 video izleyip yorum yapmaya(öğretmeye) çalışan arkadaşlar olacaktır. Neyse gene yapacağınız için ne söylesek boş.
Arkadaşın anakartı AM5 desteklemiyor. Çalışmaz o işlemci. Hepsinden önce düzgün bir anakart lazım.Kalan parayla da 6900XT çekip rahatına bakıyor.
Hocam arkadaş AM5 A620M eklemiş yanıt olarak o eklemelerin üstüne bahsetmiştim.Arkadaşın anakartı AM5 desteklemiyor. Çalışmaz o işlemci. Hepsinden önce düzgün bir anakart lazım.
Yani ilana koysam alacak var mıdır ki bu sistemi? (içimde yok cevabını bildiğim için) koymadım.Ramlerinizi ekran kartınızı islemcinizi satabilir misiniz hocam? Satarsaniz bütçe artar ve 7700 XT veya 4060 ti a kadar çıkabiliriz.
Temizse alınır hocam her ekran kartına ilgi var heleki 2.el kartlara ilgi var makul bir fiyata koyarsaniz alınır.Yani ilana koysam alacak var mıdır ki bu sistemi? (içimde yok cevabını bildiğim için) koymadım.