25.000 TL hazır sistem önerisi

Fatih hocam şimdi ben de düşünüyorum, AMD yazılımsal olarak bazı kullanıcılarda sorun çıkarıyor. Ben R3 3200G işlemcime gömülü Vega 8 GPU'sunu kullanıyorum fakat bir tek sürücü sıkıntısıyla karşılaştım. Yani Nvidia almak istiyorsan ya bütçeyi yükselt ya da düşür bence, bu bütçede 12 GB VRAM pek bulunan bir şey değil, tabii 2. el istemiyorsan. Şahsen ben 2. ele hiç sıcak bakmıyorum. Muhtemelen RTX 3060 12GB'lı bir sistem alacağım ben de. AMD yazılım konusunda da düşünüyorum ya 6800'de Wattman hatasıyla karşılaşırsam?

Evet bende 2. el istemiyorum. RTX 3060 12GB ve AMD işlemcisine sahip kasa daha mantıklı geldi o zaman bana.

Evet bende 2. el istemiyorum. RTX 3060 12GB ve AMD işlemcisine sahip kasa daha mantıklı geldi o zaman bana.
Ya evet şimdi düşününce, hem 25000 TL verme konusunda da emin olamıyorum bütçem çıkacak mı bilemiyorum, şu sistem güzel 3060 12GB ve AMD işlemcili:
Monitöre, daha iyi işlemci soğutucusuna veya SSD'ye paran kalır.

M.2 SSD 1 TB yükselteceğim çok büyük ihtimalle fiyatı ne olursa olsun.
Sıvı soğutma düşünüyorum. Zaten ilk bulduğum sistemlerin hepsinde sıvı soğutmayı ve SSDyi yükseltmiştim.

Ben yine az daha araştırma yapacağım. 2-3 gün içinde almak istiyorum ki daha da zam gelmesin.

Monitör için 27" ve minimum 144Hz 1ms düşünüyorum. Monitör için bütçem 5 bin idi. Yani toplam bütçem 30. Eğer bu 25 binlik kasa bütçesinden bi miktar ayırırsam monitörü daha kaliteli alabilirim.
Bir de klavye var sırada onu seçtim bile açıkcası. Logitech G512 ya da G513 brown ya da eğer bulursam red switch. Onun da fiyatı 3.700 ama acelesi yok bunun. Diğer bilgisayar aksesuarları var.

Intel işlemci istemişsiniz fakat Gaming için AMD daha iyi bir tercih olacaktır.

Hocam bu yorumunuz kesin bir durum mudur? Yani herkes tarafından kabul gören ya da her oyunda geçerli bir şey midir? Çünkü ben de Intel almayı düşünüyorum da. 12400F ya da 13400Fli bir sistem.

Hocam bu yorumunuz kesin bir durum mudur? Yani herkes tarafından kabul gören ya da her oyunda geçerli bir şey midir? Çünkü ben de Intel almayı düşünüyorum da. 12400F ya da 13400Fli bir sistem.
Kesin, herkes tarafından kabul gören bir şey değildir. Ben de Intel işlemci kullanıyorum fakat aynı ekran kartına sahip, Ryzen kullanan bir tanıdığım daha iyi performans alıyor.

Dostum bundan başka bir şey seçme. Vramı'i çok iyi. Gücü de 3070ti civarında. Starfield de veriyor 800tllik oyun.

Hocam buna da bakacağım ama NVIDIA ekran kartı konusunda biraz daha ısrarcıyım herhalde. Render konusunda AMD ye göre hatrı sayılır bir üstünlüğü varmış. Dediğin gibi VRAM konusunda iyimiş. Starfield oyunu vermeleri de hoş fakat bu oyun benim için önemli değil. RTX3060 12GB konusunda ne düşünüyorsun?

Bu arada 1TB SSD ve sıvı soğutucusu eklediğimde bütçemi biraz aşmış oluyor.

Hocam 3060 düşük bir kart o bütçeye göre. Rx6800 kesinlikle işinizi görecektir. Alın bu sistemi. Sıvı soğutmayı sonra takarsınız bu sitede pahalı.

Kesin, herkes tarafından kabul gören bir şey değildir. Ben de Intel işlemci kullanıyorum fakat aynı ekran kartına sahip, Ryzen kullanan bir tanıdığım daha iyi performans alıyor.

Şu an sistem almak üzereyim, an meselesi fakat emin olamadığım bir şey var. Konu da açtım ama cevap veren olmadı, insanları daha fazla rahatsız da etmek istemiyorum. Tek düşündüren şu. MMORPG oyunlar oynuyorum hep. Burada işler değişir mi, Intel daha mı iyidir o yüzden karar veremedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…