25.000 TL monitör dahil sistem önerisi

Nviten

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, bugün Sinerji panda 18.000 TL'ye düşmüş iken satın alacaktım fakat dünki fiyatından değişmiş, o yüzden alamadım. Acaba bu fiyat bandına yakın monitör de dahil olmak üzere tavsiye edebileceğiniz bir sistem var mıdır?

Fiyat değişmeden önce düşündüğüm sistem şu idi;

Ayrı olarak İncehesap ve Vatan Bilgisayar'dan bakamıyorum maalesef çünkü Yapı Kredi'ye taksit seçeneği vermiyorlar.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

12 taksite kadar çıkıyor.

Merhaba çok teşekkür ederim yardımınız için.
RTX 4060 ile çok fark yaratır mı? Ve yakın tarihte sizce bu fiyata daha iyi seçenek oluşturabilecek bir kampanya vs. olabilir mi? Genel piyasa takibi yapmadığım ve emin olamadığım için sormak istedim, biraz beklemek daha mı mantıklı olur?

4060 ile aralarındaki oyun performansı farkı çok az, hatta 7600 bazı oyunlarda geçiyor bile. 4060 almadığına pişman olmazsın yani. Onun dışında keşke Vatan'dan alabilseydin iyi olurdu açıkçası. Bazen 6700XT sistemler bile 17k civarına düşüyor orada. Tebilon'da öyle büyük kampanyalar olmuyor genelde ama attığım sistem fiyatına göre kötü değil.

Anladım. Çok teşekkür ederim tekrardan, attığınız sistem şu an bütçeme en yatkın olan yine.
Bir yandan bununla birlikte şu sisteme bakmıştım bir ihtimal bütçe ilerletirsem diyerek;

Buna bakarken Sinerji'de RTX 4060 Ti 16GB görünce kendim bir toplama deneyeyim dedim,

Toplamayı denediğimde PSU, Kasa ve SSD eksik. Doğrusu onları da ekleyince total ne kadar tutar emin olamıyorum fakat böyle toplam 24.300 TL yapıyor. Birisi DDR5 diğeri DDR4. Birisi 4060Ti 8GB birisi 4060Ti 16GB.
Karşılaştırdığımızda, mümkün mertebe yeterli olacak PSU ve Kasa eklediğimizde, hangisi daha makul bir seçenektir?
Teşekkürler yeniden.

Son düzenleme:
Attığın hazır sistemin fiyatına göre donanımları iyi fakat kasa Rampage olduğu için büyük ihtimalle de Rampage bir PSU barındırıyor ki güvenilecek bir marka değil kesinlikle. Topladığın sisteme gelirsek, linkini attığın işlemciler soğutucusuz olanlar. Daha ucuz olabilir ama soğutucu kesinlikle olması lazım o yüzden alacaksan bu şekilde al.

İkinci olarak, 4060 Ti'ı sadece oyun için alıyorsan kesinlikle 16 GB alma; tamamen paranı çöpe atmış olursun. Böyle bir model gayet işini görür.

Ben monitör dahil diye bütçe maksimum 21k civarı olur sanıyordum aslında. Bütçen net olarak ne kadar ve maksimum ne kadar arttırabileceğini söylersen başka bir hazır sistem veya toplama bakabilirim.

Son düzenleme:
İşlemcinin soğutucusuz olduğunu sonradan fark ettim ben de
Doğrusu 4060Ti 16GB farkı yüksek olur gibi hissettiğim için diğeriyle karşılaştırmaya girip oradan buradan toplayayım dedim ama dediğiniz gibi fark yoksa hazırlardan devam ederim tekrardan.

Bütçe dediğiniz gibi yine. Konuyu açtıktan sonra biraz dolanırken forumda vs. o sistemi bulduğum için kafam kurcalandı biraz. Taksit 6 ay yapınca 29k gibi bir fiyata çıkıyor yanına monitörle birlikte beni çok aşıyor aslında da... işte bir ihtimal diye sizin de fikrinizi almak istedim. Aslen sormak istediğim bütçeyi zorlasam değer mi ona? Oyun oynamanın yanı sıra bazen iş gereği kurgu ile de uğraşıyorum.

Toplamak ile uğraştırmadan farazi olarak da toplama şekilde bu fiyatlarda daha iyi sistem olur mu yoksa hazır daha mı mantıklıdır?

30k bütçe mümkünse attığın hazır sistem monitör ile birlikte kesinlikle almaya değer. Kasayı XIGMATEK Blade 650W ile değiştirmen gerek ama o Rampage kasa ve PSU ile alınmaz. Bu bütçe de hem DDR5, hem 4060Ti sıfır sistem toplanmıyor maalesef o yüzden hazır sistem daha iyi olur.

Tekrardan merhaba, vade farkı daha az olmasıyla şöyle bir sistem daha görüp karşılaştırdım ama;

Ryzen 5 8400F var ama MPK ve işlemci soğutucu eklenmemiş, soğutucusuz mu oluyor bu durumda ve böyle ise sorun çıkarır mı sizce? Ve diğer 4060Ti'lı sistemle hem daha uzun ömürlü olması açısından hem de performans açısından nasıldır acaba karşılaştırınca?

Bir de şu sistem vardı aklımda, fiyat farkı 5 bin civarında. Fiyat farkında değer bir fark var mıdır?

DDR5 olmasıyla diğer 2 sistem ileride geliştirmek için daha mantıklı olur mu? O şekilde düşünerekten bi' diğer iki sisteme kaydım.

Ve bu sistemleri biraz daha bekleyerek kampanyayla vs. daha uygun fiyatlara bulabilir miyim sizce?

Sistemi eklemeyi unutmuşum. Aralarında 5 bin olan sistem bu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…